optužio georgea sorosa

Orbanove teorije zavjere: 'Strane sile rade na uvozu migranata u Europsku uniju'

Image

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je milijardera Georgea Sorosa da potiče migraciju u Europu

6.6.2016. u 20:43/ Hina/Vijesti.hr

Određene međunarodne sile snažno rade na tome da u Europsku uniju dovedu što je više moguće migranata, izjavio je u ponedjeljak mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je tako u parlamentu odgovorio na pitanje zastupnika iz nacionalističke stranke Jobbik o mađarsko-američkom milijarderu Georgeu Sorosu kojeg Orban optužuje da potiče migraciju u Europu.

Jobbikov Marton Gyongyosi spomenuo je da je tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća Soros financirao stipendije gotovo svih osnivača Orbanove stranke Fidesz.

"Ne mislite li da je licemjerno, oportunistički i nepošteno okrenuti se protiv bivšeg zaštitnika?", upitao je Orbana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski premijer je odgovorio da je demokratska oporba u komunističko doba primala donacije iz različitih izvora i to nikada nije bila tajna.

"Odlično je da je George Soros mobilizirao svoje snage protiv komunizma, pomogao njegovu padu i povlačenju sovjetske vojske", rekao je Orban dodajući da to nema nikakve veze sa sadašnjom migrantskom krizom.

Upravo se čita

Image
'želim život'

Na današnji dan, prije 16 godina preminula je Ana Rukavina. Njezinih riječi prisjećamo se i danas

"Postoje određene međunarodne snage koje rade na tome da dovedu u Mađarsku i ostale zemlje EU-a što je moguće više migranata", istaknuo je.

"Bez obzira na njegove zasluge iz prošlosti, ono što radi danas protiv je mađarskih nacionalnih interesa", dodao je Orban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
puno oštećenja

Hrvatica o strašnom potresu: 'Ljudi su izletjeli iz kafića. Činilo se kao vječnost'

Više s weba