last minute odmor

Orbán krstario po Jadranu, a sad Mađare upozorava: 'Od 1. rujna nema više odlaska na more u Hrvatsku'

Image
Foto: Zsolt Szigetvary/MTI via AP

Viktor Orbán viđen je ovog vikenda kako krstari kod otoka Hvara

24.8.2020. u 16:05/ Vijesti.hr

Mađarska bi uskoro mogla staviti Hrvatsku na crvenu listu što se tiče putovanja nakon što je premijer Viktor Orbán danas u razgovoru za mađarski radio dao naslutiti da bi s početkom školske godine mogao uvesti restrikcije.

''Ostalo je još nekoliko dana ljetnih praznika i savjetujem svima koji žele i imaju priliku otići na more, da to učine odmah jer će od 1. rujna ponovno biti uvedene restrikcije na putovanja u države južno od Mađarske", kazao je Orbán.

Image
last minute odmor

Glasnogovornik slovenske Vlade ljetovao na Krku pa objavio da će Hrvatska na crvenu listu

Image
last minute odmor

Glasnogovornik slovenske Vlade ljetovao na Krku pa objavio da će Hrvatska na crvenu listu

Podsjetimo, Viktor Orbán viđen je ovog vikenda kako krstari kod otoka Hvara. Ovaj slučaj podsjeća na onaj s glasnogovornikom slovenske vlade Jelkom Kacinom koji je prijetio stavljanjem Hrvatske na crvenu listu, a istovremeno odmarao u svojoj vikendici na Krku.

''Ne želim se miješati u osobne životne stilove, navike i planove Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanje u zemlje južno od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama'', poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski premijer napomenuo je kako se u  ocijeni situacije u pojedinim zemljama, pa i Hrvatskoj, ne vode medijskim informacijama, već su uspostavili izravan kontakt s Austrijancima i Hrvatima.

"Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija. Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije", objasnio je mađarski premijer, a piše Večernji list.

Upravo se čita

Image
OSTATAK MALO SLABIJE

Kanadski izbornik nakon debakla: 'Prvih pola sata smo odigrali na razini najboljih'

Više s weba

Pročitajte još

Image
vlada morala popustiti

Ukinut dio mirovinske reforme: umirovljenicima po 500 eura obeštećenja

Više s weba