Play logo
Pretužno

Otac tijelom pokušao spasiti sina iz ruševina, a onda sam završio pod njima: 'Čuli su se vapaji, ali sada su se utišali...'

Image
Foto: Profimedia

Miloud je bio šef lokalne policije, a živio je ovdje sa suprugom i njihovo dvoje djece. Najmlađe dijete, kći, preživjela je i sada je u bolnici u Marakešu sa slomljenom nogom. Njegova supruga i sin još uvijek se vode kao nestali

11.9.2023. u 9:19/ Danas.hr
Play logo

Više od 2100 ljudi poginulo je u stravičnom potresu koji je u petak pogodio Maroko, a još 2421 osoba je ozlijeđena. Situacija je osobito teška u selu Amizmiz koje se nalazi u podnožju planine Atlas koje je pretvoreno u hrpu ruševina, prenosi Sky News.

Mještanka Hafida ispričala je kako je njen brat Miloud živio u jednoj od kuća koje su stradale u potresu.

Play logo

"Prije dva dana ovdje su bile dvije kuće. Sada nema gotovo ništa. Jedino što je ostalo je hrpa betona. To su podovi koji su se jednostavno srušili i sada stoje poput palačinki na hrpi", rekla je Hafida.

Djevojčica je spašena iz svog uništenog doma, ali njen otac je poginuo, a majka i brat se smatraju mrtvima. Potres je ovo područje pogodio s iznenadnom silovitošću, valom razaranja, a zatim, za neke, mučnim čekanjem pomoći.

Hafida tiho jeca. Njen brat, Miloud, bio je šef lokalne policije, a živio je sa suprugom i njihovo dvoje djece. Najmlađe dijete, kći, preživjela je i sada je u bolnici u Marakešu sa slomljenom nogom. Njegova supruga i njihov sin još uvijek se vode kao nestali.

Play logo

Miloudovo tijelo je već pronađeno. Usmrtile su ga ruševine koje su pale na njega dok je ležao preko sina pokušavajući ga zaštititi. Stvarnost je, zna ona, da ni majka ni sin neće biti pronađeni živi.

U početku su se mogli čuti njegovi vapaji za pomoć, no sada su se utišali. To je užasna priča i ponavlja se diljem ove regije.

Play logo

POGLEDAJTE VIDEO: Val smrti poharao Maroko: Više od 2000 mrtvih, u kritičnom stanju 1500 ljudi. Spasioci u ruševinama traže preživjele

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJVEĆA IKAD

Brazilska mornarica zaplijenila rekordnih 3,6 tona kokaina: Objavili kako je izgledala akcija

Play logo

Više s weba