uhićen je

Otac u Srbiji prodao kćer za 3.000 eura! Prijeti mu do 12 godina zatvora: 'Mogu s njom raditi što hoću'

Image
Foto: Shutterstock

Po nalogu tužitelja, policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog krijumčarenja ljudi, za što im prijeti od pet do 12 godina zatvora

3.3.2023. u 11:50/ Danas.hr

Policija je u Brusu kod Kruševca uhitila muškarca (44) zbog sumnje da je prodao kćer (13) poznanici (47) iz okolice Bojnika. Djevojčica je kasnije pronađena u Bojniku, gdje ju je preuzeo Centar za socijalni rad, doznaje srpski Informer.

Osim oca djevojčice, uhićen je i muškarac koji ju je "kupio" pa će oboje odgovarati za kazneno djelo trgovine ljudima. Obojica su otprije poznati policiji. Otac djevojčice uglavnom po nasilju, a protiv drugog muškarca ranije je podnesena kaznena prijava zbog lažiranja rezultata glasovanja.

Image
BANJA LUKA

Novinar u BiH pisao o istrazi silovanja, policija ga privela pa njegovi kolege prosvjedovali

Image
BANJA LUKA

Novinar u BiH pisao o istrazi silovanja, policija ga privela pa njegovi kolege prosvjedovali

Otac odmah uhićen

Prema neslužbenim saznanjima iz istrage, riječ je o dogovorenom braku.

"Otac djevojčice je problematičan, alkoholičar i sklon tučnjavama. Nedavno je natjerao kćer da se uda za svog puno starijeg poznanika. Obavijestio ga je da njegova kćer košta 3.000 eura, a ovaj mu je predao novac i odveo nesretno dijete u svoju kuću u selu kod Bojnika", rekao je jedan od sugovornika.

Policija iz Brusa ubrzo je doznala da je otac prodao kćer pa se brzo otkrilo tko je kupac, piše Blic.

"Otac je odmah uhićen, a po kupcu je poslana policijska patrola. U njegovoj kući pronađena je prodana djevojčica, koja je predata Centru za socijalni rad, a o svemu je obaviješten i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima", napominje izvor pa dodaje:

Kupac djevojke uhićen zbog lažiranja izbornih rezultata

Po nalogu tužitelja, policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog krijumčarenja ljudi, za što im prijeti od pet do 12 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojčin otac u policijskom dosjeu ima prijavu za sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti, kao i za napad opasnim oružjem i ugrožavanje sigurnosti. Kupac djevojke uhićen je zbog lažiranja izbornih rezultata i u dosjeu nema drugih kaznenih djela", rekao je izvor.

Što se tiče djevojčice, ona će u narednom periodu biti podvrgnuta detaljnom liječničkom pregledu, kako bi se utvrdilo je li bila fizički zlostavljana. S njom će razgovarati stručnjaci Centra za socijalni rad i psiholozi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
malo mu neugodno?

Šojgu na pitanje kako će zvaršiti rat: 'Svaki rat završi mirom'. A na pitanje kad će to biti, okrenuo se i otišao

Više s weba