Spremni za izbore

Otklonjene sve zapreke za saziv Vijeća ministara u BiH. Dodik otkrio jedini detalj

Image

S potporom svih zastupnika Dodikova SNSD-a i koalicije, koju još čine HDZ BiH te osmorka stranaka sa sjedištem u Sarajevu, novi saziv Vijeća ministara BiH imat će više nego dovoljnu potporu za izbor na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma

24.1.2023. u 18:29/ Hina

 Otklonjene su i posljednje zapreke za sutrašnji izbor novoga saziva Vijeća ministara BiH, nakon što su riješeni prijepori u vodećoj srpskoj stranci SNSD-u Milorada Dodika.

"Upravo sam održao sastanak s prijateljima iz Istočnog Sarajeva. Zastupnici SNSD-a u punom kapacitetu sutra će glasati za potporu Vijeću ministara BiH", objavio je Dodik na svome Twitter profilu.

Druge pojedinosti s toga sastanka nisu poznate, odnosno na koji je način čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) uspio razuvjeriti zastupnike svoje stranke koji dolaze iz Istočnog Sarajeva, a koji su ranije izrazili protivljenje imenovanju čelnika Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenada Nešića za ministra sigurnosti. Oni su jučer otvoreno poručili da neće glasovati za Nešića. 

Tijekom protekle noći zapaljeno je vozilo bliskog suradnika budućeg ministra sigurnosti Nešića, a prije nekoliko dana i njegova brata Predraga Nešića. Za Nenada Nešića dio medija navodi kako je povezan s više kriminalnih i koruptivnih djela, a s čelnog mjesta u javnom poduzeću Ceste Republike Srpske smijenio ga je SNSD Milorada Dodika tijekom 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPUTILI IH U HRVATSKU

Ni BiH više neće kune! Račune im konvertirali, ali gotovinu više nitko neće zamijeniti

Image
UPUTILI IH U HRVATSKU

Ni BiH više neće kune! Račune im konvertirali, ali gotovinu više nitko neće zamijeniti

U međuvremenu se približio oporbenim strankama Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) i Partiji demokratskog progresa (PDP), koje su na općim izborima prošle godine nastupile ujedinjene protiv SNSD-a. Nakon objave rezultata DNS Nenada Nešića ponovno se vratio u okrilje stranke Milorada Dodika, a on je nedavno predložen za ministra sigurnosti BiH te je prošao provjere nadležnih sigurnosnih agencija i Središnjeg izbornog povjerenstva.

S potporom svih zastupnika Dodikova SNSD-a i koalicije, koju još čine HDZ BiH te "osmorka" stranaka sa sjedištem u Sarajevu, novi saziv Vijeća ministara BiH imat će više nego dovoljnu potporu za izbor na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

U međuvremenu su, zbog prijedloga Zlatka Lagumdžije za stalnog predstavnika BiH pri UN-u, isplivale nove podjele unutar probošnjačke "osmorke" koju predvode SDP BiH, Narod i pravda te Naša stranka. Riječ je o raspodjeli veleposlaničkih mjesta koje je predložio bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Najviše problema izazvalo je kandidiranje bivšeg čelnika SDP-a BiH i bivšeg šefa diplomacije Zlatka Lagumdžije za mjesto stalnog predstavnika BiH pri misiji UN-a. Njegov izbor nisu poduprli predstavnici njegove bivše stranke, a svoje protivljenje će izraziti i predstavnici SNSD-a, najavio je njihov čelnik Milorad Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U Kini

Turisti zaglavili na visokom vrtuljku u zabavnom parku. Visili su naglavačke 10 minuta

Više s weba