OGLAS

otrovan i agresivan

Panika zbog najotrovnijeg pauka na svijetu: pronašli ga u sanduku s banama pa evakuirali supermarket

Image
Foto: Thinkstockphotos

Vjeruje se da je ugriz Phoneutrije najbolniji i najotrovniji na svijetu pa su strah zaposlenika i posjetitelja supermarketa itekako bili opravdani

22.5.2016. u 9:45/ Hina

Iznimno otrovan, agresivan i neustrašiv pauk pronađen u sanduku s bananama u jednome supermarketu u gradu Harpstedtu u Donjoj Saskoj prouzročio je neviđenu paniku među kupcima i prodavačima tijekom vikenda zbog čega je prostor evakuiran.

Nakon evakuacije supermarketa na scenu su stupili vatrogasci, lokalni arahnolog (stručnjak za paukove) i veterinarka koji su zajedničkim snagama uspjeli uhvatiti neželjena gosta, izvijestila je policija Harpstedta.


Ustanovljeno je da je riječ o najotrovnijem pauku na svijetu - Phoneutriji, vrsti poznatoj i po nazivu brazilski lutajući pauk ili naoružani pauk.

Vjeruje se da je ugriz Phoneutrije najbolniji i najotrovniji na svijetu, kada je o paucima riječ. Nasreću, protuotrov postoji i od ugriza umire vrlo malen broj ljudi. Za ovu je vrstu karakteristično da se ne boji ljudi. Zauzima borbeni stav, što znači da se osloni na zadnje noge i - napada.

Strah zaposlenika i posjetitelja supermarketa bio je opravdan, a opasan osmonogi insekt premješten je u sklonište za životinje.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
VIRALNA ZVIJER

Sjećate se mede iz 'Delnica' koji liže šape i češka guzu? Ukraden mu je identitet: Ipak nije iz Hrvatske!


Više s weba