UŽAS U ŠPANJOLSKOJ

Pao u 110 metara duboku rupu: Spasioci već 10 dana pokušavaju izvući dječaka, nade je sve manje

Image
Foto: Screenshot/Youtube/Twitter

Nije bilo znakova života nakon što je dječak upao ondje u nedjelju 13. siječnja.

23.1.2019. u 9:00/ Hina

Pokušaji da se spasi dvogodišnji dječak koji je prije deset dana upao u bunar u mjestu Totalanu na jugu Španjolske naišli su na poteškoće jer su inženjeri morali proširiti drugi bunar, paralelan s onim u kojeg je upao dječak, prije nego iskopaju tunel između njih.

Dječak Julen upao je u 110 metara duboku rupu kada je šetao s roditeljima na otvorenom prostoru pored jedne farme u tom mjestu pokraj Malage. Upao je kroz otvor širok između 25 i 30 centimetara. Spasitelji vjeruju da se  dječak nalazi na dubini između 70 i 80 metara.

VEZANE VIJESTI

Inženjeri su protekli tjedan iskapali zemlju kako bi napravili paralelan otvor u zemlji dubok oko 60 metara, prije nego krenu u kopanje horizontalnog tunela dugačkog 4 metra između te dvije rupe.  Nadali su se kako bi tijekom utorka mogli proći  tunelom u potragu za Julenom no to je zbog tehničkih problema na dubini od 40 metara bilo onemogućeno. Rupa u koju su htjeli ugurati cijev bila je preuska pa su ju morali proširiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljamo raditi bez odmora kako bi smo što prije stigli do Julena. Osjećamo da smo sve bliže", rekao je inženjer Angel García na konferenciji za medije. Inženjeri su zatim iskopali rupu do dubine od 60 metara te se nadaju kako bi se tijekom srijede mogli spustiti u dubinu.

Upravo se čita

Image
OKUPLJANJE NA ULICAMA

VIDEO Rastu napetosti na sjeveru Kosova. U Sjevernu Mitrovicu ušlo 200 naoružanih specijalaca

Radnici će ondje biti spušteni u kapsulama pomoću dizalice. Zatim će prije prokopa tunela morati metalnim cijevima učvrstiti i stabilizirati prostor. Za pravljenje horizontalnog tunela dugog četiri metra koristit će pijuke i svrdla no zbog uskog prostora u tom će prolazu moći biti samo dvije osobe.

Kamere spuštene u dubinu rupe u koju je upao Julen snimile su vrećicu sa slatkišima koju je dječak imao, i to na dubini od 70 metara. Mekana zemlja onemogućila je kameri da ode dublje. Nije bilo znakova života nakon što je dječak upao ondje u nedjelju 13. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski ministar unutarnjih poslova Fernando Grande-Marlaska rekao je na konferenciji za medije kako spasitelji rade "rekordnom brzinom" te da im je potreban "završni potez da izvuku Julena van". 

U Totalanu, mjestu s oko 700 stanovnika, svi se još uvijek nadaju sretnom završetku. Stanovnici nastoje pružiti utjehu uplakanim roditeljima i pokušavaju pomoći. Spasiteljima stižu poruke podrške.

Više s weba

Pročitajte još

Image
otklonili svaku sumnju

Američki senatori uvjereni: 'Rusi su se umiješali u izbore, Donald Trump je imao Putinovu pomoć!'

Više s weba