NA PREGLEDU

Papa Franjo u rimskoj bolnici. Glasnogovornik otkrio razlog

Image
Foto: AP Photo/Samy Ntumba Shambuyi

Papa Franjo ima problema i s koljenom, stoga u javnim nastupima koristi štap i invalidska kolica. Prošlog je srpnja, vraćajući se s putovanja u Kanadi, priznao da su ga njegova poodmakla dob i teškoće s hodanjem možda uveli u novu, sporiju fazu njegova papinstva

29.3.2023. u 18:06/ Danas.hr

Papa Franjo otišao je u rimsku bolnicu na ranije zakazani pregled, rekao je njegov glasnogovornik Matteo Bruni, prenosi Reuters. Kasnije se u javnosti pojavila informacija da papa ima respiratornu infekciju pa će nekoliko dana provesti u bolnici. Navodno se već danima bori s otežanim disanjem. Testiran je i nije pozitivan na COVID-19.

Boluje od divertikulitisa koji može uzrokovati infekciju i upalu debelog crijeva. 2021. godine papa Franjo bio je na operaciji kojom mu uklonjen dio debelog crijeva.

Nedavno je obavijestio javnost da ponovno ima istih problema, a pripisao ih je svojoj debljini.

Image
PRVI LATINOAMERIČKI

Papa Franjo 10 godina na čelu Katoličke Crkve. Potpuna je suprotnost Benediktu XVI., njegove odluke nisu svima sjele

Image
PRVI LATINOAMERIČKI

Papa Franjo 10 godina na čelu Katoličke Crkve. Potpuna je suprotnost Benediktu XVI., njegove odluke nisu svima sjele

Tada je istaknuo da nije previše zabrinut svojim stanjem .

Papa Franjo ima problema i s koljenom, stoga u javnim nastupima koristi štap i invalidska kolica. Rekao je da koljeno ne želi operirati zbog dugotrajnih posljedica anestezije koje je imao nakon operacije 2021. godine.

Prošlog je srpnja, vraćajući se s putovanja u Kanadi, priznao da su ga njegova poodmakla dob i teškoće s hodanjem možda uveli u novu, sporiju fazu njegova papinstva.

No od tada je posjetio Kazahstan i Bahrein, a prošli je mjesec otišao na iscrpljujuće putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je ove godine izjavio da ne planira podnijeti ostavku u skorije vrijeme.

Na pitanje RSI televizije o stanju koje bi ga navelo da podnije ostavku rekao je da bi to bio "umor koji vam ne dopušta da stvari vidite jasno. Nedostatak jasnoće, nedostatak znanja kako procijeniti situacije".

Više s weba

Pročitajte još

Image
PREDIVNO

VIDEO Povodom Dana državnosti, Slapovi Niagare osvijetljeni u bojama hrvatske zastave

Više s weba