susreo se sa žrtava

Papa završava posjet Irskoj kojim je dominirao problem svećeničkih zlostavljanja djece

Image
Foto: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL

Papa Franjo završit će u nedjelju kratak posjet Irskoj

26.8.2018. u 9:04/ Hina

Papa Franjo završit će u nedjelju kratak posjet Irskoj obilježen eksplozivnim dosjeom o svećeničkim zlostavljanjima djece, odlazeći u svetište Knock i velikom misom u Dublinu. 

U svetištu Knock, mjestu Marijanske pobožnosti udaljenom 180 kilometara od Dublina, papa Franjo održat će jutarnje recitiranje Angelusa. Time slijedi primjer Ivana Pavla II. koji se prije 39 godina došao pokloniti na to mjesto navodnih ukazanja koje danas privlači svake godine 1,5 milijun hodočasnika. 

Papa će se potom vratiti u Dublin kako bi popodne održao završnu misu Svjetskog susreta obitelji, trogodišnjeg događaja na kojem je već sudjelovao u Philadelphiji (SAD). U velikom parku Phoenix u Dublinu trebalo bi ga dočekati pola milijuna vjernika. 

Prije gotovo 40 godina kad su razvod, pobačaj i homoseksulani brak bili nezamislivi u zemlji, Ivan Pavao II. govorio je pred 1,5 milijuna osoba na misi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme u središtu Dublina žrtve svećeničkog zlostavljanja i njihove pristaše sudjelovat će u nedjelju na prosvjedu nazvanom "Ustajte za istinu". 

U Thuamu, na zapadu zemlje, održat će se bdijenje u sjećanje na 796 umrlih beba, između 1925. i 1961., u nekadašnjem katoličkom prihvatilištu reda sestara Bon Secours (dobre pomoći), koje su pokopane u zajedničkoj grobnici. 

Upravo se čita

Image
Stanje u Hrvatskoj

Dnevni izvještaj o koroni: U jednom danu umrlo je još 8 ljudi, u bolnicama se liječi 397

Papa Franjo susreo se u subotu na sat i pol s osam irskih žrtava zlostavljanja koje su u prošlosti počinili pripadnici svećenstva, crkveni velikodostojnici i osobe unutar katoličkih institucija.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Velika akcija Europola

Povučeno 3.600 tona opasne hrane: s hrvatske strane najveću ulogu odigrala carina

Više s weba