u brodu sa šparogama

Peruanska policija zaplijenila 'ciglice' kokaina' s nacističkom zastavom i Hitlerovim imenom

Image

Droga je bila skrivena u ventilacijskom sustavu jednog od kontejnera zbog čega su potom pretresli još 80 kontejnera na brodu

26.5.2023. u 8:41/ Danas.hr

Peruanska policija za borbu protiv droge zaplijenila je u četvrtak 58 paketa kokaina od jednog kilograma koji su imali sliku nacističke zastave i ime Hitler utisnuto kao reljef.

Drogu su zaplijenili u luci Paita, na peruanskoj sjevernoj pacifičkoj obali. Kako donosi republicworld.com, kokain je bio skriven unutar brodskog kontejnera koji je prevozio šparoge na brodu SC Anisha R pod zastavom Liberije koji je ranije bio usidren u ekvadorskoj luci Ekvadora, navodi se u policijskom izvješću do kojeg je došao The Associated Press.

Rekli su da je pošiljka trebala stići do luke u Belgiji.

Droga je bila unutar ventilacijskog sustava jednog od kontejnera zbog čega su nastavili pretraživati više od 80 kontejnera na brodu.

Image
od kolumbije do zatvora

VIDEO MUP objavio snimku preprate Hrvata s Europolove tjeralice. Avionom stigao na Tuđmana, završio u blindiranom vozilu

Image
od kolumbije do zatvora

VIDEO MUP objavio snimku preprate Hrvata s Europolove tjeralice. Avionom stigao na Tuđmana, završio u blindiranom vozilu

Inače, peruanske vlasti u ranijim zapljenama imale su različite pakete u obliku cigle i s čudnim simbolima, ali nikad i zastavu nacističke Njemačke.

Vlasti u Peruu procjenjuju da ta zemlja proizvede oko 100 tona droge godišnje, a većina u Europu odlazi morskim putem, ali i malim zrakoplovima koji prevoze kokain u Boliviju, na putu do atlantskih luka.

Peru je drugi najveći svjetski proizvođač lišća koke, prema Ujedinjenim narodima, i drugi najveći svjetski proizvođač kokaina, prema SAD-u. Uprava za suzbijanje droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
napao ih i u kolicima

Građani odali počast djeci izbodenoj na igralištu. Premijerka objavila i da su sva operirana

Više s weba