izborni rezultati

Plenković čestitao Čoviću na rezultatima

Image

Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Dragan Čović

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'HDZ BiH i kandidati HNS-a BiH, kao i Borjana Krišto dobili su uvjerljivu podršku hrvatskih birača u BiH', napisao je

2.10.2022. u 22:20/ RTL Vijesti

Hrvatski premijer Andrej Plenković na Twitteru je objavio kako je razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

"Upravo sam razgovarao s Draganom Čovićem i čestitao mu na izbornim rezultatima! HDZ BiH i kandidati HNS-a BiH, kao i Borjana Krišto dobili su uvjerljivu podršku hrvatskih birača u BiH", napisao je.

"Pozdravljamo intervenciju visokog predstavnika Christiana Schmidta u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon. U tome smo ga cijelo vrijeme podržavali nakon što nisu uspjeli pregovori političkih aktera u BiH te smo vodili razgovore sa svim zemljama", naveo je premijer, pa dodao: "Izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata i pridonose ostvarivanju legitimne zastupljenosti u Domu naroda i Vladi Federacije BiH."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije izbora potrebno je da politički akteri nastave razgovore kako bi se osigurala ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda i u Predsjedništvu. Ponovno svjedočimo tome da su Bošnjaci preglasali Hrvate, što narušava funkcionalnost BiH i skladne odnose konstitutivnih naroda", objavio je Plenković.

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginulo sedam osoba

Islamska država preuzela odgovornost: guverner pokrajine Aden ubijen u bombaškom napadu

Više s weba