OGLAS

Robert Golob

Pobjednik slovenskih izbora o odnosu s Hrvatskom: 'Arbitražni sporazum o granici ostaje nam kao sidro'

Image
Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Arbitražni sporazum o granici hrvatska vlada smatra ništavnim zbog kompromitiranog postupka

26.4.2022. u 15:12/ Hina

Arbitražni sporazum o granici ostaje sidro u politici prema Hrvatskoj, izjavio je u utorak Robert Golob, pobjednik nedjeljnih parlamentarnih izbora i vjerojatni mandatara za sastav nove slovenske vlade.

Goloba je danas primio slovenski predsjednik Borut Pahor i obojica su se složila da bi nova vlada mogla početi operativno djelovati već početkom lipnja, kako bi se brzo pripremila za strukturne promjene koje treba pripremiti za jesen.


Budući da Pahor nakon susreta s budućim premijerom odlazi u Zagreb gdje će se sastati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem, jedno od novinarskih pitanja bilo je o politici buduće vlade u odnosima s Hrvatskom, s obzirom na različito gledanje na neriješeno pitanje granica u odnosu na vladu Janeza Janše. 

"Jedina stvar koju možemo potvrditi je da nećemo raditi kao sadašnja vlada i da nećemo solirati", kazao je Golob.

Image
parlamentarni izbori

U Sloveniji otvorena birališta, glavni favoriti Janša i menadžer Golob koji je prije nekoliko mjeseci osnovao stranku

Image
parlamentarni izbori

U Sloveniji otvorena birališta, glavni favoriti Janša i menadžer Golob koji je prije nekoliko mjeseci osnovao stranku

"To neće biti politika jedne osobe ni samo politika vlade. Tražit ćemo širi konsenzus u parlamentu i i u budućoj koaliciji", kazao je Golob, te dodao da je zato o toj politici zato "možda prerano govoriti".

"No, sigurno je da arbitražni sporazum i dalje ostaje čvrsto sidro od kojega ni na koji način ne mislimo odustati", kazao je Golob.

Arbitražni sporazum o granici hrvatska vlada smatra ništavnim zbog kompromitiranog postupka, odnosno dosluha slovenskog suca i pregovarača tijekom postupka. 


On je još jednom zahvalio slovenskim biračima na ukazanom povjerenju i velikom broju glasova.

"Hvala za masovni odaziv na izbore i velik broj glasova koje ste dali Pokretu Sloboda. Svjesni smo naše odgovornosti i ponizno je prihvaćamo", kazao je Golob koristeći priliku da se "uživo" obrati biračima nakon što je protekli tjedan zbog zaraze koronavirusom bio u kućnoj izolaciji.

Naveo je da je ambicija njegove buduće vlade da zemlju pripremi za idućih deset godina, za što će mu biti potrebna dva premijerska mandata i da "vanjske okolnosti" zahtijevaju da se buduća vlada odmah posveti reformama, među ostalim u zdravstvu, gospodarstvu i energetici prije jeseni.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
imao je 26

Umro je mladić Aleksandar kojega je majka polila benzinom: 'Pred njezinim je očima gorio i vrištao'


Više s weba