IMA MRTVIH

Rat na pomolu na rubu Europe: Azerbajdžan: Započeli smo 'antiterorističku operaciju'

Image
Foto: Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi

Prijavljeno je da je 11 azerbajdžanskih policajaca i civila ubijeno u eksploziji mine i još jednom incidentu. U glavnom gradu Karabaha zabilježene su sirene zračne opasnosti

19.9.2023. u 12:41/ Danas.hr

Ministarstvo obrane u Azerbajdžana poručio je da je započelo "antiterorističke operacije" u svojoj odcijepljenoj regiji Nagorno-Karabah koje je pod kontrolom Armenije.

Napetosti na tom području traju mjesecima, a etnički armenska enklava međunarodno je priznata kao dio Azerbajdžana, javlja BBC.

Prijavljeno je da je 11 azerbajdžanskih policajaca i civila ubijeno u eksploziji mine i još jednom incidentu. U glavnom gradu Karabaha zabilježene su sirene zračne opasnosti.

Armenija i Azerbajdžan dvaput su zaratili zbog Nagorno-Karabaha. Prvi put ranih 1990-ih nakon raspada Sovjetskog Saveza, a drugi put 2020. godine.

Azerbajdžan je od prosinca postavio de facto blokadom jedinog puta u enklavu iz Armenije.

U utorak je ministarstvo obrane u Bakuu optužilo armenske snage za "sustavno granatiranje" vojnih položaja i reklo da je odgovorilo pokretanjem "lokalnih, protuterorističkih aktivnosti… kako bi se razoružale i osigurale povlačenje formacija armenskih oružanih snaga iz naše zemlje teritoriji".

Inzistiraju na tome da nisu gađali civile niti civilne objekte.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
kolege svjedočile sukobu

Drama u Kliničkom centru u Sarajevu! Potukli se doktor i medicinska sestra: 'Ti si najobičnija seljačina'

Više s weba