'grad okovan tugom'

Pokopane žrtve masakra u Cetinju. Čovjek koji je upucao masovonog ubojicu pušten na slobodu

Image
Foto: AP

Na bolničkom liječenju je još šest osoba koje je ranio Borilović, od kojih je jedna u životnoj opasnosti

14.8.2022. u 22:00/ RTL Vijesti

Catinjanin Neno Kaluđerović saslušan je večeras u svojstvu građanina u Višem državnom tužiteljstvu, pišu crnogorske Vijesti. To im je potvrdila rukovoditeljica Višeg državnog tužiteljstva Lepa Medenica. Kaluđerović se odazvao na telefonski poziv tužiteljstva. Osim njega, izjave je u VDT-u dalo još nekoliko svjedoka.

Tužiteljica je jučer i danas saslušala više osoba u svojstvu svjedoka. Kaluđerovića su dovodili u vezu s eliminiranjem masovnog ubojice Vuka Borilovića. Nakon saslušanja, kako piše RTCG, pušten je na slobodu.

Iz Uprave policije su priopćili da se i dalje utvrđuje je li Borilovićeva smrt nastupila kao posljedica teškog ranjavanja u sukobu s policijom ili "naknadnog ispaljivanja metaka građanina na za sada točno neutvrđen način".

Žrtve masakra na Cetinju pokopane su u nedjelju, dok je u crnogorskoj prijestolnici održana komemoracija stradalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih je u petak ubio susjed Vuk Borilović, nakon čega je i on ubijen. Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković rekao je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru te sve ostavila u šoku.

Image
'pola susjeda ubijeno'

Jezivo svjedočanstvo iz Cetinja: 'Ubijao je ljude u krevetima, staro i mlado. Sakrila sam se u WC s unucima'

Image
'pola susjeda ubijeno'

Jezivo svjedočanstvo iz Cetinja: 'Ubijao je ljude u krevetima, staro i mlado. Sakrila sam se u WC s unucima'

"Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

Tijekom komemoracije član obitelji žrtava zatražio je od države da ne kažnjava njihovog sugrađanina Nenad Kaluđerovića koji je, kako vjeruju, usmrtio ubojicu nakon što ga je policija ranila. Na bolničkom liječenju je još šest osoba koje je ranio Borilović, od kojih je jedna u životnoj opasnosti. Njih je posjetio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POD NADZOROM UN-a

Nastavljena evakuacija iz Alepa: posljednju fazu operacije narušavaju mnoge poteškoće

Više s weba