OGLAS

kaos bez restrikcija

Police u dućanima su prazne, barovi se zatvaraju, nema tko raditi: Tisuće Engleza u samoizolaciji nakon popuštanja mjera

Image
Foto: Pixabay

Potpuno otvaranje Velike Britanije ovu je naciju snažno uzdrmalo već nakon samo nekoliko dana

22.7.2021. u 17:18/ RTL Vijesti

Engleska je u ponedjeljak ukinula gotovo sve covid restrikcije i to je ubrzo izazvalo potpuni kaos. Englezi se već suočavaju s nestašicom u marketima i manjku radne snage zbog velikog broja osoba u samoizolaciji.

Vlasnik nekoliko koktel barova rekao je da jedan morao posve zatvoriti jer su telefoni djelatnika bili u blizini i samim tim svi ubrzo bili označeni engleskom Covid aplikacijom. 


Martin Greenhow ima seriju barova pod imenom Mojo sa lokacijama u čak pet engleskih gradova. Za BBC je ispričao kako je morao zatvoriti liverpoolski Mojo bar na tjedan dana jer su svi djelatnici poslani u samoizolaciju. Ovo zatvaranje koštat će ga mnogo novca. 

''Svakodnevno testiramo naše osoblje. Nisam im rekao da ignoriraju Covid aplikaciju, dao sam im opciju. Odluka je bila na njima'', pojasnio je Greenhow.

Image
dobra vijest

Novo otkriće znanstvenika: Ovi lijekovi značajno su smanjili rizik od smrti uslijed zaraze Covidom-19

Image
dobra vijest

Novo otkriće znanstvenika: Ovi lijekovi značajno su smanjili rizik od smrti uslijed zaraze Covidom-19

''Altruistični smo koliko to možemo biti, ali ostat ćemo bez prihoda, neće više ni za to imati priliku. Od radnika tražimo da se ponašaju zrelo, što mislim da bi i vlada trebala početi raditi, a ne da nam svima bude dadilja'', ogorčeno je komentirao vlasnik bara.

Dodaje kako na njegovo poslovanje utječe i nedostatak osoblja u opskrbnom lancu za koji kaže da "posve zaustavlja državu".

Image
Foto: AP Images
Image
AP Images

Nisu vlasnici ugostiteljskih objekata jedini koji se susreću s problema. Engleske supermarkete pogađa kriza jer sve veći broj radnika ide u samoizolaciju.


Središnjo englesko udruženje poduzeća upozorilo je da nedostaje radnika u trgovini, no javnost se upozorava da ne počne panično kupovati. Vladin poslovni tajnik rekao je da ljudi ne bi trebali imati dojam da je svaka polica prazna.

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
vjerovali ili ne

Paragvaj potpisao sporazum s državom koja ne postoji u čijem je izaslanstvu bjegunac iz Indije


Više s weba