ispovijesti očevidaca

Policija napravila nekoliko velikih propusta tijekom masakra u Cetinju? Slijedi istraga

Image
Foto: AP

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da će MUP formirati komisiju koja će detaljno ispitivati svaki korak koji je polica preduzimala

15.8.2022. u 11:18/ RTL Vijesti

Pojavile su se teške optužbe na račun policije. Tako Pobjeda piše da je jedna žrtva ubijena jer joj je policija dozvolila da prođe blokadu i tako se našla na meti Borilovića. Tako svjedoče i očevici tragedije.

"Kad je policija već bila na kritičnoj lokaciji i navodno je osigurala, kako nam to uporno tvrdi šef cetinjske policije Dalibor Šaban, jedan od očevidaca je vidio da jedna ženska osoba, s vrećicama u rukama, nesmetano ide ka svojoj kući u Medovini.

Policajci je nisu zaustavili, nisu joj ograničili daljnje kretanje niti su je upozorili i tako je došla u zonu djelovanja oružja Borilovića. On je pucao u njenom pravcu i ubio ju je", prenio je Pobjedi svjedočenje očevica Cetinjanin Aleksandar Saša Zeković, inače koordinator Građanske inicijative "21. maj".

Primjera neadekvatnog osiguranja kritične lokacije, dodaje on, ima još i o tome će, kako je najavio, očevici govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava policije intenzivno pokušava demantirati gotovo svaki navod o njenim propustima na Cetinju, pri čemu ne pruža nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Filip Adžić i Zoran Brđanin, za sada, nisu reagirali na neoborive tvrdnje građanina koji je očevidac događaja, koji je pozvao policiju čak četiri puta kako bi ukazao što se događa na kritičnoj lokaciji", dodao je Zeković.

Image
pucao po mještanima

Pomolio se i krenuo u masakr: Vuk Borilović prije pokolja otišao u crkvu, a onda uzeo pušku

Image
pucao po mještanima

Pomolio se i krenuo u masakr: Vuk Borilović prije pokolja otišao u crkvu, a onda uzeo pušku

On je pozvao ministra unutarnjih poslova da "pažljivo presluša pozive s registrofona Dežurne službe policije i komunikaciju s radioveze".

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

I Anteni M jučer se javio svjedok tragedije u Cetinju i predao im ispis telefonskih poziva koji potvrđuje da je on u petak u 15 sati i 22 minute policiju obavijestio o pucnjavi.

Kako je prenio ovaj medij, Cetinjanin je policiji jasno kazao da se u neposrednoj blizini njegove kuće čuje pucnjava. Taj razgovor s dežurnim operaterom na broju 122 trajao je 26 sekundi. U 15:25 opet je zvao dežurnu službu i taj razgovor trajao je 16 sekundi. U tom razgovoru im je nedvosmisleno rekao da je u tijeku zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telefonski ispis, kako piše Antena M, demantira tvrdnje policije da je prvi poziv kojim su alarmirani stigao u 15 sati i 30 minuta te da je patrola policije bila na mjestu događaja tri minute poslije toga.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da će MUP formirati komisiju koja će detaljno ispitivati svaki korak koji je polica preduzimala. Poručio je da javnost neće morati pozivati na ostavke jer ako se utvrdi i najmanja odgovornost pojedinaca, oni će to sami učiniti, javlja Pobjeda.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Osnivač Wikileaksa

Assange odbija izručenje SAD-u, saslušanje odgođeno do kraja svibnja

Više s weba