IDENTIFICIRALI JE I PRONAŠLI

Policija pokucala na vrata maloljetnice u BiH: Slala im je lažne dojave o bombi u školama i trgovačkom centru

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

Policija je apelirala na sve, osobito na mlade, da se suzdrže lažnih dojava te napominju da je to kazneno djelo i da se tako uznemiruje javnost

17.9.2022. u 17:05/ RTL Vijesti

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (MUPTK) pronašli su i identificirali maloljetnicu osumnjičenu da je tijekom proteklih mjeseci u više navrata upućivala lažne dojave o bombama na području Lukavaca u BiH, javlja Klix.ba.

MUPTK je od 10. lipnja do 13. rujna ove godine preko službenog maila zaprimilo veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području škola u Lukavca, trgovačkom centru i domu zdravlja.

"U cilju rasvjetljavanja spomenutih prijava poduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je oduzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu s navedenim može dovesti maloljetna osoba. Riječ je o kaznenom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizirani i računalni kriminal poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentiranju navedenog", rekla je za Klix.ba Amra Kapidžić, glasnogovornica MUPTK-a.

Policija je apelirala na sve, osobito na mlade, da se suzdrže lažnih dojava te napominju da je to kazneno djelo i da se tako uznemiruje javnost. Policija je upozorila da će poduzeti sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili potencijalno novi počinitelji ovih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČOVJEK SA SRCEM SVINJE

Biste li nastavili jesti rođake svog donora - svinje? 'Imamo infarkte jer se prejedamo svinjetinom, a sad ih genetski mijenjamo da bi im uzeli srce'

Više s weba