ZATVORSKA ROMANSA?

Policija traži opasnog ubojicu i zatvorsku čuvaricu. Zaljubila se i pomogla mu da pobjegne

Image

SAD - zatvorenik

Foto: Screenshot: Ured šerifa okruga Lauderdale

Čekao je suđenje, a nestali su u trenutku kada ga je prevozila na sud zbog procjene njegova mentalnog zdravlja

4.5.2022. u 9:29/ Jakov Sedlar

U Američkoj saveznoj državi Alabami stiže neobična ljubavna priča. Zatvorenik Casey Cole White i čuvarica u zatvoru Vicki White zajedno su pobjegli i policija za njima traga već peti dan zaredom.

Kako piše BBC, odbjegli zatvorenik i zatvorska čuvarica, koja je osumnjičena da mu je pomogla u bijegu, bili su u ljubavnom odnosu. White je osumnjičen za ubojstvo, a ako bude osuđen prijeti mu smrtna kazna. U priopćenju iz Ureda šerifa Alabame navode da su ovu tezu potvrdili ostali zatvorenici, odnosno kolege zatvorenika.

"U tijeku je potraga za 38-godišnjim bjeguncem i službenicom za popravne službe 56-godišnjom Vicki White koji nisu u srodstvu", stoji u objavi Ureda šerifa okruga Lauderdalea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime on je čekao suđenje, a nestali su u trenutku kada ga je prevozila na sud zbog procjene njegova mentalnog zdravlja. Čini se kako ga nije tamo odvezla, niti je imao dogovoren termin pregleda. Postavlja se pitanje kako je nadležnima to promaknulo?

Policija zasad nije otkrila jesu li bili u romantičnom odnosu.

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Par je nestao u petak, a to je trebao biti posljednji dan Vicki White na njenom poslu. Nedavno je prodala svoj dom te rekla kolegama da više vremena želi provoditi na plaži. Policija sada vjeruje da je White pomogla u organiziranju bijega nakon što je prekršila zatvorski protokol kako bi sama ispratila Caseyja Whitea.

Šerif Rick Singleton u priopćenju u utorak rekao je kako je i on dobio informaciju da su bjegunci bili u "posebnom odnosu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj je odnos sada potvrđen našom istragom od strane neovisnih izvora i sredstava", poručio je.

Jučer je američka služba maršala priopćila da su viđeni u petak u vozili Ford Edge, a vlasti upozoravaju da bi Caseyja trebalo smatrati iznimno opasnim i naoružanim budući da sada ima pristup puški AR-15 i sačmarici.

"On nema što izgubiti", zaključio je šerif. Dodao je da se smatra da čuvarica White koristi gotovinu i da je isključila svoj mobilni telefon. Američka tajna služba pomaže u praćenju njezinih financijskih podataka, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerio bih Vicky svoj život. Stvarno to mislim", rekao je novinarima okružni tužitelj u Lauderdaleu Chris Connolly. Casey White u rujnu 2020. godine optužen je za ubojstvo zbog uboda nožem 58-godišnje Connie Ridgeway.

Image
porast kriminala u zatvorima

U zatvorskoj pobuni u Ekvadoru ubijeno 68 zatvorenika: Policija je u ćelijama pronašla oružje i eksploziv

Image
porast kriminala u zatvorima

U zatvorskoj pobuni u Ekvadoru ubijeno 68 zatvorenika: Policija je u ćelijama pronašla oružje i eksploziv

Casey White je već bio u zatvoru zbog niza nasilnih zločina 2015., uključujući provalu, krađu vozila i policijsku potjeru. Navodno je priznao ubojstvo, ali se kasnije izjasnio da nije kriv te je čekao suđenje u zatvoru okruga Lauderdale.

Žena koju je White pokušao ubiti tijekom jedne provale kaže da je poludjela nakon što je otkrila da je pobjegao. Za jedan lokalni medij je rekla da se ona i njezina obitelj skrivaju i da se boje da će im White ući u trag.

"Ako je još živa, zatvorska čuvarica treba pobjeći od njega. Nek trči što dalje može i preda se. Probaj učiniti pravu stvar", poručila je žena odbjegloj čuvarici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
sve više slučajeva

Šestero djece preminulo od streptokoka u tjedan dana. Liječnik otkrio što stoji iza širenja infekcije

Više s weba