tragična nesreća

Poljski ministar zdravstva: 'Četvero ozlijeđenih iz nesreće poljskog autobusa vraća se u zemlju'

Image
Foto: Fran Rubil/PIXSELL

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju

6.8.2022. u 23:29/ Hina

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.

Do nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe - 42 putnika i dva vozača - došlo je oko 5,25 u subotu ujutro na cesti Goričan-Zagreb kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene.

"Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Među 32 ozlijeđene osobe, od kojih se četvero vraća u zemlju, 19 je još uvijek u teškom stanju u pet hrvatskih bolnica. Poljski ministar zdravstva, izvještavaju poljski mediji, potvrdio je da je prognoza za petero njih neizvjesna.

Upravo se čita

Image
tihomir gvardiol

FOTO Otac Joška Gvardiola na dan utakmice snimljen na poslu u zagrebačkoj ribarnici. Posjetila ga poznata lica

Image
obilazak unesrećenih

Poljski ministar zdravstva: 'Zahvalan sam cijelom hrvatskom narodu, ministru i cijeloj Vladi'

Image
obilazak unesrećenih

Poljski ministar zdravstva: 'Zahvalan sam cijelom hrvatskom narodu, ministru i cijeloj Vladi'

Niedzielski koji je odmah nakon nesreće doputovao u Hrvatsku ranije je na konferenciji za novinare održanoj s hrvatskim kolegom Vilijem Berošem zahvalio hrvatskom narodu, ministru Berošu i hrvatskoj vladi. Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti, a hitne službe su vrlo brzo bile na mjestu nesreće i pružile pomoć, rekao je. "Pacijenti doista imaju vrlo dobre uvjete".

Upitan o vrsti ozljeda koji su pretrpjeli poljski građani koji su putovali na hodočašće u Međugorje, Niedzielski je rekao da se radi o "vrlo ekstenzivnim, multiorganskim ozljedama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima puno lomova, rebara, kostiju, nogu. Radi se o vrlo ozbiljnim lomovima", naglasio je. "Oni koji su u najozbiljnijem stanju prebačeni su u Zagreb".

Više s weba

Pročitajte još

Image
Postavili ultimatum

Iran se povlači iz dijelova nuklearnog sporazuma: EU i drugi nisu imali snage oduprijeti se pritisku SAD-a

Više s weba