mnogi se neće vidjeti

VIDEO Potresne snimke iz Rusije, krenula je mobilizacija za rat! Žene i djeca plaču, muškarce odvoze autobusima

Image

mobilizacija u Rusiji

Foto: Screenshot Twitter

Mnogi od ovih muškaraca naći će se u ratu prije nego što su to mogli sanjati u nagorim noćnim morama

22.9.2022. u 14:14/ N.C.

Regrutiranje 300 tisuća ruskih muškaraca za rat u Ukrajini, što je predsjednik Vladimir Putin obznanio i svojoj i svjetskoj javnosti u srijedu, već je počelo.

Iz Irkutska u istočnom Sibiru stižu snimke muškaraca koji se u suzama opraštaju od svojih žena, djece i obitelji, svjesni da se neki vjerojatno vide i poslijednji put. Muškarci koji su do jučer bili obični radnici, poštari, pekari ulaze nijemi u autobuse, a uskoro će dobiti pušku i krenuti u rat u Ukrajinu.

Putin je jučer najavio djelomičnu mobilizaciju i obećao da će u Ukrajini koristiti "sva raspoloživa sredstva". To je izazvalo val nezadovoljstva u zemlji te su građani u nekim gradovima izašli odmah na ulice. Uhićeno je 1300 prosvjednika, prema dostupnim informacijama, a neki su navodno iz pritvora odmah poslani za bojišnicu.

Oni pak koji su dubljeg džepa i u mogućnosti odmah su spakirali kofere i kupili avionske karte te se ekspresno našli na letovima za zemlje bliske Rusiji za koje im ne treba viza.

Strani stručnjaci procjenjuju da će Rusiji trebati bar tri mjeseca da se 300 tisuća rezervista obuči i opremi za rat, no Putin nema toliko vremena s obzirom na stanje na bojištu. Mnogi od ovih muškaraca naći će se u ratu prije nego što su to mogli sanjati u nagorim noćnim morama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ni šalabahter ne pomaže

VIDEO Posjet Banožića Ukrajini zasjenio njegov engleski: 'Bručal Russian aggression, agressor... I am konfizanc'

Više s weba