OGLAS

ubojica još nepoznat

Protiv 104 uhićenih prijave za 11 kaznenih djela: 'Da je policija radila kako treba, ne bi bilo mrtvih'

9.8.2023. u 14:27/ Danas.hr

Riječ je o ukupno 11 djela - sedam prekršaja i četiri kaznena djela. To su udruženja u kriminalnu organizaciju, uzrokovanje eksplozije, posjedovanje eksplozivnih sredstava te ubojstvo


Alexis Kougias, odvjetnik je koji je preuzeo obranu jednog Grka koji je uhićen nekoliko sati nakon krvavog obračuna navijača Dinama i AEK-a u kojem je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a. 

Uhićeni, koji su sudjelovali u sukobu, danas su izašli pred tužitelja u Ateni. Protiv svih 104 uhićenih podnesene su kaznene prijave. Riječ je o ukupno 11 djela - sedam prekršaja i četiri kaznena djela. To su udruženja u kriminalnu organizaciju, uzrokovanje eksplozije, posjedovanje eksplozivnih sredstava te ubojstvo. Za posljednje se i dalje tereti nepoznatu osobu.


Image
STIGLI AUTOBUSIMA

Pognutih glava i skrivajući lice majicama i kapuljačama: Ovo su uhićeni koji su dovedeni na sud u Ateni

Fotogalerija
Image
STIGLI AUTOBUSIMA

Pognutih glava i skrivajući lice majicama i kapuljačama: Ovo su uhićeni koji su dovedeni na sud u Ateni

Fotogalerija

Kougias je ranije ispred suda izjavio kako je njegov klijent poduzetnik i vlasnik tvrtke te da negira optužbe i ističe da nije upleten u ubojstvo. Zatražio je da se svim optuženicima uzme uzorak DNK za analizu.

"Rekao mi je da je nevin, ali još nemam sadržaj spisa. Uhićen je dosta vremena nakon zločina na potpuno drugom području", izjavio je odvjetnik Kougias.

"Ja u ovom trenutku ne znam ništa", kazao je i dodao da za više informacija treba pričekati.

Image
pogledajte snimku

VIDEO RTL Danas u Grčkoj: Kreće suđenje Hrvatima koji su sudjelovali u velikom sukobu

Image
pogledajte snimku

VIDEO RTL Danas u Grčkoj: Kreće suđenje Hrvatima koji su sudjelovali u velikom sukobu

Novinari su ga pitali koja je sada procedura?

"Molim vas, mi imamo pravni sustav, mi smo demokratska zemlja. Uvjeren sam da u ovom trenutku sve savršeno funkcionira po zakonu. Ne znam što se događa u policijskoj postaji", kazao je.


Tvrdi da njegov klijent nije osoba koja inače sudjeluje u ovakvim neredima te da ga se ne može smatrati članom terorističke skupine.

Prvi korak u danima koji slijede će biti ispitivanje svih uhićenih kojih je više od stotinu. Tada bi se trebalo znati tko je što učinio kobne večeri. Nakon toga će se pozabaviti optužbama za udruživanje u terorističkoj skupini. Pokušat će se otkriti tko je sve njezin član, tko je glavni i zašto ih je policija uopće optužila za ovakvo nešto.

Zatim se obrušio na grčke policajce i kazao da se nada kako će pravda ispraviti njihove greške. "Policija je učinila više grešaka i sada pokušava ispraviti ono što se ne da popraviti", kaže. "Da je policija postupala kako treba, ovo se ne bi dogodilo i nitko ne bi poginuo", objašnjava.

Kazao je da se sada treba moliti za roditelje koji su izgubili sina u neredima te otkrio da će otići na njegov sprovod. "Moramo maknuti ljagu s nogometne industrije", poručuje i dodaje da bi tamošnji ministar trebao imenovati policajce koji su specijalizirani za nogomet i ovakve slučajeve.


Upravo se čita

Image
NEVJEROJATNO

Kaos na kraju spektakla. Kovačić, Haaland i ekipa bjesniji nego ikada: 'Koji ku*ac?! Od*ebi!'

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas u Grčkoj: Kreće suđenje Hrvatima koji su sudjelovali u velikom sukobu

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
upucana iz pištolja

Otac ubijene Vanje (14) pozvan na saslušanje: Glavni osumnjičenik Ljupčo Palevski je u bijegu


Više s weba