'ne vjerujte krijumičarima'

Predsjednik Europskog vijeća upozorava ekonomske migrante: 'Ne dolazite u Europu!'

3.3.2016. u 12:25/ Vijesti.hr

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk nakon posjeta grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu na novinskoj je konferenciji upozorio je ekonomske migrante da ne dolaze u Europu jer ondje za njih nema budućnosti

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk u četvrtak je upozorio ekonomske migrante da ne dolaze u Europu, nakon završetka razgovora s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o izbjegličkoj krizi u Ateni.

Image
planiraju posebni sastanak

EU: 'Prioritet u rješavanju migrantske krize je provedba akcijskog plana s Turskom'

Image
planiraju posebni sastanak

EU: 'Prioritet u rješavanju migrantske krize je provedba akcijskog plana s Turskom'

"Želim uputiti apel svim potencijalnim ilegalnim ekonomskim migrantima odakle god bili. Ne dolazite u Europu. Ne vjerujte krijumčarima. Ne riskirajte vaše živote i novac. Sve to biti će uzalud", izjavio je Tusk na konferenciji za novinare u Ateni.

Tusk je dodao kako ni Grčka niti jedna druga zemlja neće biti tranzitna zemlja i da će schengenska pravila uskoro ponovno biti na snazi.

"Isključivanje Grčke iz schengenske zone nije naš cilj. Ona je dio Schengena, eurozone i Europske unije, a tako će i ostati", dodao je Tusk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, usprotivio se jednostranim potezima nekih zemalja članica Unije. "Jednostrane odluke bez prethodne koordinacije, čak i ako su razumljive u nacionalnom kontekstu, narušavaju europski duh solidarnosti.

Tusk je doputovao u Atenu nakon posjeta Ljubljani, Zagrebu i Skoplju, a potom putuje u Ankaru. Ondje će se susresti s Turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, gdje će zatražiti od Turske da se više angažira oko smanjenja priljeva migranata u Europu preko Grčke. 

Upravo se čita

Image
Sad je crno na bijelo!

Nogomet nije za one slabog srca, u Zagrebu dokazali da se javljaju aritmije...

Više s weba

Pročitajte još

Image
vožnja iz pakla

Četiri osobe teško su ozlijeđene u direktnom sudaru dvaju vlakova smrti, park zatvoren do daljnjeg!

Više s weba