'postaju agresivniji'

Preokret u slučaju napada na Rusiju: 'Priča o sabotaži Rusije je provokacija. Žele opravdati invaziju'

Image
Foto: AP

Incident o kojem su izvijestile ruske sigurnosne službe i lokalni guverner Brjanska, navodno je povezan s akcijom ruskih 'partizana', militanata koji primjenjuju gerilske metode borbe

2.3.2023. u 13:30/ Danas.hr/Hina

Nakon što su Rusi objavili da su ih napale ukrajinske snage, javio se Ured ukrajinskog predsjednika te tvrdnje nazvao "namjernom provokacijom" Moskve.

"Priča o saboterskoj skupini u Rusiji je klasična, namjerna provokacija. Rusija želi preplašiti svoje stanovništvo kako bi opravdala svoju invaziju na Ukrajinu", objavio je na Twitteru Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Također je rekao da "partizanski pokret u Rusiji jača i postaje sve agresivniji"

Incident o kojem su izvijestile ruske sigurnosne službe i lokalni guverner Brjanska, navodno je povezan s akcijom ruskih "partizana", militanata koji primjenjuju gerilske metode borbe.

Podsjetimo, Guverner Kurska Roman Starovoit napisao je u Telegramu da su kijevske trupe granatirale selo Tetkino koje se nalazi na rusko-ukrajinskoj granici.

Image
GAĐAJU I ZGRADE

Rusi tvrde: Napala nas je Ukrajina. Ušli su na naš teritorij. Drže taoce, ima mrtvih i ranjenih civila

Image
GAĐAJU I ZGRADE

Rusi tvrde: Napala nas je Ukrajina. Ušli su na naš teritorij. Drže taoce, ima mrtvih i ranjenih civila

U 11:17 po lokalnom vremenu izvijestio je da napad još traje i da ruske snage uzvraćaju vatru. Također je istaknuo da je u napadu bilo žrtava i da su hitne službe poslane na to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, izjavili su da su sela u regijama Kursk i Brjansk pod jakim napadima Ukrajine.

Ruska pogranična područja su od početka rata u više navrata bila mete bombardiranja, ali ruske vlasti rijetko spominju sabotaže.

Više s weba

Pročitajte još

Image
malo mu neugodno?

Šojgu na pitanje kako će zvaršiti rat: 'Svaki rat završi mirom'. A na pitanje kad će to biti, okrenuo se i otišao

Više s weba