Slučaj koji je šokirao Austriju

Pronađena naslonjena na drvo: Djevojčicu natjerali da proguta 11 ecstasyja i silovali, stalo joj je srce

Image
Foto: Shutterstock

Izvor iz istrage za austrijske medije otkrio je da je imala modrice i na rukama te na grudima, što ukazuje da su napadači klečali na njoj

8.7.2021. u 9:40/ RTL Vijesti

I dalje se čeka službeni nalaz obdukcije L. V. (13), djevojčice čije je tijelo pronađeno 26. lipnja naslonjeno na drvo u Beču. Slučaj je šokantan. 

Prvi nalazi pokazuju da je djevojčica bila drogirana i silovana, a zbog sumnje da su učestvovali u tom bezumnom činu, privedena su trojica migranata iz Afganistana starosti 16, 18 i 23 godine, dok se za četvrtim (22) i dalje traga.

Konačni nalaz bi trebao biti gotov za osam do 12 tjedana, ali dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je djevojčica progutala veliku količinu droge, na šta je vjerovatno bila prisiljena. Austrijski mediji pišu da je L. V. u sebi imala 11 tableta ecstasyja, a tragovi na tijelu pokazuju da je silovana te da je pretrpjela teško fizičko nasilje, prenosi Telegraf.rs.

Kada je pronađeno tijelo, posumnjalo se da je devojčica zadavljena, jer su na vratu uočene modrice. Izvor iz istrage za austrijske medije otkrio je da je imala modrice i na rukama te na grudima, što ukazuje da su napadači klečali na njoj. Međutim, prvi nalazi istrage pokazuju da je L. V. (13) tijekom ili nakon silovanja stalo srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su se tada napadači uplašili, pa su je pokušali oživjeti tako što su je polijevali vodom i tjerali je da guta. Kako nije davala znake života, obukli su je, umotali u tepih i iznijeli na zelenu površinu nedaleko od stana gdje se zločin dogodio.

Tada je, kako se veruje, jedan od osumnjičenih pozvao policiju i rekao kako je zatekao tijelo djevojke naslonjeno o drvo. Međutim, policijski pas je nanjušio trag koji je policiju odveo ravno na vrata osumnjičenog 18-godišnjaka, nakon čega su uhićeni i on i njegov maloljetni prijatelj.

Upravo se čita

Image
GODINU DANA KAZNE?

Dvojcu koji je tukao mladića u tramvaju zbog opuška, prijeti zatvor: 'Zbog svega mi je žao'

Dva dana kasnije policija je privela Afganistanca (23), a za četvrtim (22) je raspisana međunarodna tjeralica.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Postavili ultimatum

Iran se povlači iz dijelova nuklearnog sporazuma: EU i drugi nisu imali snage oduprijeti se pritisku SAD-a

Više s weba