najosjetljiviji dio regije

Pusić: 'Važno je da se političke razlike u Makedoniji ne pretvore u etničke'

Image

Vesna Pusić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska je iznimno zabrinuta zbog situacije u Makedoniji i podržava pronalaženje mirnog rješenja kako se političke razlike ne bi pretvorile u etničke, rekla je Vesna Pusić

18.5.2015. u 16:09/ I.H./Hina

Hrvatska je iznimno zabrinuta zbog situacije u Makedoniji i podržava pronalaženje mirnog rješenja kako se političke razlike ne bi pretvorile u etničke, izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Na Balkanu jednom kada se političke razlike pretvore u etničke, to uvijek ima nepredvidive, destabilizirajuće i potencijalno vrlo opasne posljedice Vesna Pusić

"Mi smo izrazito zabrinuti zbog situacije u Makedoniji. Mislimo da je to najosjetljivija točka u cijeloj regiji. Smatramo da je važno političke razlike ne gurati prema etničkim sukobima i etničkim razlikama jer na Balkanu jednom kada se političke razlike pretvore u etničke, to uvijek ima nepredvidive, destabilizirajuće i potencijalno vrlo opasne posljedice", izjavila je ministrica Pusić prije početka sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Iako prvotno to nije bilo na dnevnom redu, o stanju u Makedoniji razgovarat će se i na sastanku Vijeća za vanjske poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se Hrvatske tiče, mi apsolutno podržavamo pronalaženje mirnog rješenja u Makedoniji, sankcioniranje svih koji su odgovorni za bilo kakav terorizam, ali i vraćanje rasprave u političke okvire sa sadašnjeg, gotovo ruba sukoba", rekla je hrvatska ministrica.

Više s weba

Pročitajte još

Image
otklonili svaku sumnju

Američki senatori uvjereni: 'Rusi su se umiješali u izbore, Donald Trump je imao Putinovu pomoć!'

Više s weba