devet godina aneksije

Putin se iznenada pojavio na Krimu, navodno se dovezao sam, svi primijetili da šepa

Image
Foto: Screenshot

Putin je posjetio umjetničku školu i dječji centar. 'Naš predsjednik zna iznenaditi. U dobrom smislu. Danas smo trebali svečano otvoriti dječju umjetničku školu u Hersonesu. Sve je bilo spremno za videokonferenciju... na kraju je došao osobno. Automobilom. Bio je sam za volanom', objavio je guverner Sevastopolja

18.3.2023. u 16:43/ Danas.hr

Povodom devete godine otkako ga je Rusija zauzela ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je aneksirani poluotok Krim. Mediji prenose kako je ruska državna TV prikazala je kratku snimku ležerno odjevenog Putina u šetnji s grupom dužnosnika i obećala daljnje detalje uskoro.

Podsjetimo, osam godina prije negoli je pokrenula invaziju na Ukrajinu, Rusija je zauzela Krim, a iz Ukrajine poručuju kako će se boriti da istjeraju Rusiju s Krima i svih drugih teritorija koje je Rusija okupirala u jednogodišnjem ratu.

Ruski su mediji objavili kako je Putin posjetio umjetničku školu i dječji centar.

Putin je sjeo u zrakoplov i preputovao 1821 kilometar od Moskve do Sevastopolja, najvećeg grada u regiji, gdje je sjeo za volan automobila koji ga je prevozio po gradu, otkrio je regionalni čelnik Krima Mihail Razvožajev, a isto je objavila i Agencija Tass.

Uz umjetničku školu i dječji centar, Putin je posjetio i arheološko nalazište na ruševinama starog grčkog grada Hersonesa, javljaju ruski državni mediji.

Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama, izgleda kao da Putin malo šepa pa se opet rasplamsala rasprava o njegovu zdravstvenu stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš predsjednik zna iznenaditi. U dobrom smislu. Danas smo trebali svečano otvoriti dječju umjetničku školu u Hersonesu. Sve je bilo spremno za videokonferenciju i izvješće predsjednika putem posebne komunikacijske veze. Na kraju je Predsjednik je došao osobno. Automobilom. Bio je sam za volanom. Na tako povijesni dan, predsjednik je uvijek uz Sevastopolj i Sevastopoljce. Naša zemlja ima nevjerojatnog vođu", napisao je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev na svom Telegram kanalu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ni šalabahter ne pomaže

VIDEO Posjet Banožića Ukrajini zasjenio njegov engleski: 'Bručal Russian aggression, agressor... I am konfizanc'

Više s weba