sve po protokolu

Rukovanja, zagrljaji, poljupci: Politički susreti ponekad su bizarni, a o nekima bi se mogli pisati i memoari...

3.7.2022. u 21:45/ Maja Oštro Flis

Premijerka Novog Zelanda susret s britanskim premijerom dugo će pamtiti... Možda ne zbog tema, već zbog rukovanja koji je postao hit tema na društvenim mrežama. Ali - nije to jedini bizarni susret političara...

Prvi put od početka pandemije koronavirusa, premijerka Novog Zelanda na službenom je putu izvan zemlje. U Londonu se susrela s premijerom Borisom Johnsonom, a rukovanje je bilo toliko jako i čudnovato da nije dugo trebalo da postanu hit na Twitteru.

Dok se jedni političari rukuju, drugi su još prisniji. Američki predsjednik Joe Biden, na službenim pojavljivanjima svaku priliku koristi za zagrljaj. Puno zagrljaja.

I nije jedini. Neki politički susreti jednostavno su intenzivniji od drugih… A koliko su zapravo bliski pojedini političari - upravo pokazuju njihovi službeni sastanci.

Image
TKO JE IŠAO U GOSTE?

Tijekom rata Zelenskog posjetila čitava 'četa' poznatih. Ni nakon 118 dana invaziji se ne nazire kraj

Image
TKO JE IŠAO U GOSTE?

Tijekom rata Zelenskog posjetila čitava 'četa' poznatih. Ni nakon 118 dana invaziji se ne nazire kraj

Iako u stavovima često dijametralno suprotni, i Johnson i Erdogan pred kamerama ostavljaju drugi dojam. A suzdržanog hrvatskog premijera svojedobno je zaskočio svojedobno Jean Claude Juncker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se inače voli grliti i ljubiti stalno, tako da je to simpatično", komentirao je Andrej Plenković.

Nekima je baš bilo simpatično kako se bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, na samitu NATO-a, polako ali sigurno iz drugog probila u prvi red političkih velikana. Svaka je politička prilika - važna.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

Imamo mi i političkih "džentlmena" - predsjednik Milanović finsku premijerku Sannu Marin u miru je pustio da razgledava sve umjetnine koje Pantovčak nudi, a bilo je i onih, ruku na srce antologijskih - gotovo filmskih.

O pojedinim političkim susretima sigurno bi se mogli napisati i memoari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
uplitanje u politiku

Kaptol zbog političke poslanice sisačkog biskupa Košića očekuje reakciju pape

Više s weba