Iznad crnog mora

Ruski borbeni avion sudario se s američkim dronom: 'Namjerno su to učinili'

Image
Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Američka letjelica izvodila je rutinske operacije u međunarodnom zračnom prostoru kada ju je ruski zrakoplov presreo i pogodio.

14.3.2023. u 18:29/ Danas.hr

Ruski lovac Su-27 sudario se s američkim nadzornim dronom MQ-9 Reaper iznad Crnog mora, piše CNN.

"Naša je letjelica izvodila rutinske operacije u međunarodnom zračnom prostoru kada ga je presreo i pogodio ruski zrakoplov, što je rezultiralo padom i potpunim gubitkom MQ-9", rekao je general američkih zračnih snaga James Hecker.

Američki dron i dva ruska mlažnjaka SU-27 Flanker letjeli su iznad međunarodnih voda kada je jedan od ruskih zrakoplova namjerno proletio ispred bespilotne letjelice i izlio gorivo ispred nje, a nakon toga se jedan od aviona sudario s dronom i tako oštetio njegov stražnji propeler, kazao je Hecker.

Image
VOJNI POLIGON

Banožić i Hranj na testiranju dronova kamikaza u Slunju: 'Izvanrednih su sposobnosti'

Image
VOJNI POLIGON

Banožić i Hranj na testiranju dronova kamikaza u Slunju: 'Izvanrednih su sposobnosti'

"Američki i saveznički zrakoplovi nastavit će djelovati u međunarodnom zračnom prostoru i pozivamo Ruse da se ponašaju profesionalno i sigurno", dodao je Hecker.

SAD inače koristi bespilotne letjelice Reaper još od prije početka rata iznad Crnog moraIna.Zbog njihovih naprednih senzora i ostalih mogućnosti koje nude, smatraju se i idealnim alatom za praćenje kretanja na bojnom polju u Crnom moru.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEPLANIRANO

VIDEO Putin iznenada posjetio Mariupolj pa se provozao autom i osjetio kakve su ceste nakon napada

Više s weba