Zbog vojne pomoći

Ruski voditelj pobjesnio u emisiji: 'Berlin, Pariz, Madrid, London, Washington bi trebali gorjeti'

Image
Foto: Shutterstock

Tijekom monologa u svojoj radioemisiji Polny Kontakt, Solovjov je bijesnio zbog isporuke u kojoj će Ukrajina uskoro dobiti tenkove Abrams iz SAD-a i tenkove Leopard 2 iz Njemačke

28.1.2023. u 23:16/ Danas.hr

Ruski televizijski voditelj Vladimir Solovjov nedavno je u eteru tijekom svoje emisije na ruskoj državnoj televiziji pobijesnio zbog vojne pomoći koju su Ukrajini obećali SAD i ostale zapadne zemlje i načina na koji je Kremlj regirao na tu vijest, prenosi Newsweek.

Bio je ljut i zbog, kako on smatra, blagih odgovora Moskve na takve poteze.

Tijekom monologa u svojoj radioemisiji Polny Kontakt, Solovjov je bijesnio zbog isporuke u kojoj će Ukrajina uskoro dobiti tenkove Abrams iz SAD-a i tenkove Leopard 2 iz Njemačke.

Iako je isporuka daleko manja od zahtjeva Kijeva za najmanje 300 tenkova, Solovjov je svoje slušatelje upozorio da ne podcjenjuju količinu oklopnih vozila koja se šalje sugerirajući da će na kraju ukrajinski saveznici "isporučiti sve".

Podsjetio je i na svoje ranije upozorenje da će Adolf Hitler biti "rehabilitiran" nadovezujući se na odbačeno opravdanje Vladimira Putina da je invazija počela radi "denacifikacije" Ukrajine.

"Treći svjetski rat je već u tijeku", rekao je u snimci koju je na Twitteru objavila novinarka i osnivačica ruskog Media Monitora, Julia Davis. “I Zapad se vratio svojim nacističkim korijenima”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivio je Rusiju što je dopustila da se to dogodi i upitao zašto Moskva nije izvela napade na New York ili Washington.

Dodao je da je ovo trebao biti najmanji odgovor na sabotažu plinovoda Sjevernbi tok u rujnu prošle godine za koju se Moskva i Zapad međusobno optužuju.

Image
'U RUKAMA WASHINGTONA'

Kremlj: 'Biden ima ključ za prekid ukrajinskog rata, ali ga ne želi iskoristiti'

Image
'U RUKAMA WASHINGTONA'

Kremlj: 'Biden ima ključ za prekid ukrajinskog rata, ali ga ne želi iskoristiti'

"Digli su nam u zrak cjevovode… isporučuju teške tenkove", rekao je. "Prestanite govoriti o crvenim linijama, to je potpuno prazna fraza", istaknuo je.

“Berlin, Pariz, Madrid, London, Washington bi trebali gorjeti”, rekao je i upitao “Zašto Kijev nije izbrisan s lica zemlje” nakon što je “nacistička nacija” Ukrajine okrivljena za udare na ruski teritorij , kao na primjer u Belgorodu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
ŠTO JE POKAZALA ISTRAGA?

Slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji: Kongoanske vlasti utvrdile su da je njihova dokumentacija za posvajanje djece lažna

"Zašto Odesa, Harkiv, Dnjepar još uvijek postoje?" upitao je Solovjov osuđujući "šutnju" Moskve o predstojećoj isporuci zapadnog oružja Kijevu.

"Jesmo li uništili ijednu bazu na teritoriju NATO- a? Ne. Jesmo li izveli napade na podle poljske pse? Nismo učinili ništa prokleto", rekao je.

U svojoj večernjoj televizijskoj emisiji redovito je govorio da bi Moskva trebala upotrijebiti svoje nuklearne sposobnoosti protiv zemalja koje podupiru Ukrajinu. Upitao je: "Kako trebamo odgovoriti?"

"Urlanjem da je izbjegavanje nuklearnog rata najvažnija stvar? Zašto onda, dovraga, imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja? Da se bojimo upotrijebiti ga", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da imaju strateško nuklearno oružje, a potom je upitao "zašto nije u stanju pripravnosti".

Do Solovljeva nastupa je došlo nakon što je Rusija optužila Zapad za "eskalaciju" oko američke odluke da pošalje 31 glavni borbeni tenk M1A2 Abrams u Ukrajinu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
dva su dokaza

Putinovo pojavljivanje u Mariupolju diglo uzbunu, poslao je dvojnika? 'Izgleda kao baka'

Više s weba