'NE MOŽE POBIJEDITI'

Scholz se obratio Putinu: 'Apeliram, prestani s besmislenim ubijanjem'

Image
Foto: AP

U međuvremenu je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da će uskoro razgovarati s Putinom. 'Namjeravam imati izravan kontakt s njim sljedećih dana', rekao je Macron novinarima u Parizu. Prema njegovim riječima, vodit će se razgovor o civilnoj nuklearnoj energiji i nuklearnoj elektrani Zaporižja

24.11.2022. u 9:25/ Danas.hr

Njemački kancelar Olaf Scholz jučer je rekao da "ruski predsjednik Vladimir Putin više ne može pobijediti na bojnom polju."

Izjavio je to na zajedničkoj press konferenciji s ciparskim predsjednikom Nicosom Anastasiadesom te pozvao na trenutku prekid "ruskog bombardiranja civilnog stanovništva".

"Ne samo da je nepodnošljivo, već je očito kršenje međunarodnog prava da Rusija tjednima baca svoje bombe na civilnu infrastrukturu u Ukrajini", rekao je Scholz.

Image
teška situacija

Ukrajinci pate u mraku i hladnoći, vapaj Zelenskog: 'To je ruska formula za teror'

Image
teška situacija

Ukrajinci pate u mraku i hladnoći, vapaj Zelenskog: 'To je ruska formula za teror'

Poručuje i da su postupci Rusije ponovno pokazali koliko je Putin nemilosrdan u ratu koji je započeo prije točno devet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovno apeliram na Putina da prestane s besmislenim ubijanjem i da potpuno povuče svoje trupe iz Ukrajine te da pristane na mirovne pregovore", rekao je njemački kancelar.

U međuvremenu je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da će uskoro razgovarati s Putinom.

Upravo se čita

Image
transakcije iza sp-a

Vatreni već sada nadomak zaradi od drugog mjesta u Rusiji, a nezamislive iznose tek mogu zaraditi

"Namjeravam imati izravan kontakt s njim sljedećih dana", rekao je Macron novinarima u Parizu. Prema njegovim riječima, vodit će se razgovor o civilnoj nuklearnoj energiji i nuklearnoj elektrani Zaporižja, piše Deutsche Welle.

Rusi su ponovili napade na veliku nuklearnu elektranu u južnoj Ukrajini. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) rekla je da je riječ o ciljanim napadima. Kijev i Moskva se međusobno optužuju za te napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz IAEA su jučer poručili da je nuklearna elektrana Zaporižja ponovno isključena iz vanjskog napajanja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
prijete i nastavnici, medicinari...

Najveći štrajk željeznica u Britaniji u zadnjih 30 godina: Zemlja u blokadi, zatvorena i podzemna u Londonu

Više s weba