odgovorili na vježbe sad-a

Sjeverna Koreja opet ispalila balističku raketu. Usmjerila je prema Žutom moru

Image
Foto: Shutterstock

Pjongjang je prošlog mjeseca upozorio Seul i Washington da će se suočiti s neviđeno snažnim protudjelovanjima ako nastave s ovogodišnjim planovima za kombinirane vježbe, koje je osudio kao pripreme za agresijski rat

9.3.2023. u 13:02/ Danas.hr

Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak balističku raketu kratkog dometa prema Žutom moru uoči velike južnokorejsko-američke vježbe, piše Tass.

Vojna vježba trebala bi početi sljedeći tjedan, a načelnik stožera (JCS) rekao je da je otkrio lansiranje iz sjevernog zapadnog lučkog grada Nampo u 6:20 ujutro.

"Dok jača svoje praćenje i budnost, naša vojska održava stav pune pripravnosti u bliskoj suradnji sa Sjedinjenim Državama", rekao je.

Najnovije lansiranje uslijedilo je za vrijeme pripreme vježbe saveznika Štit slobode koja bi se trebala održati od ponedjeljka do 23. ožujka.

Vježba će se nastaviti paralelno s terenskom vježbom nazvanom Štit ratnika.

Image
Japan zatražio

Zatražena hitna sjednica Vijeća sigurnosti zbog sjevernokorejskih projektila

Image
Japan zatražio

Zatražena hitna sjednica Vijeća sigurnosti zbog sjevernokorejskih projektila

Pjongjang je prošlog mjeseca upozorio Seul i Washington da će se suočiti s neviđeno snažnim protudjelovanjima ako nastave s ovogodišnjim planovima za kombinirane vježbe, koje je osudio kao pripreme za agresijski rat.

U očitoj demonstraciji sile protiv mogućih provokacija Sjeverne Koreje, SAD je nedavno rasporedio vojna sredstva visokog profila na Korejski poluotok, uključujući strateške bombardere B-1B i B-52H, kao i podmornicu na nuklearni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saveznici također pregovaraju da SAD pošalje nosač zrakoplova na nuklearni pogon u Južnu Koreju kasnije ovog mjeseca, prema informiranom izvoru.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nerazumna glupost

Spustila se s djetetom na tračnice kako ne bi morala platiti kartu pa joj kćer umalo poginula

Više s weba