OZBILJNA SITUACIJA

Sjeverna Koreja 'zvecka' nuklearnim oružjem: Na SAD-u je izbor 'božićnog dara'

Image
Foto: Shutterstock

Stručnjaci i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse

3.12.2019. u 10:02/ Hina

Sjeverna Koreja objavila je da "potpuno ovisi o SAD-u koji će božićni dar odabrati", u prikrivenom upozorenju te nuklearno naoružane zemlje Washingtonu.

Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označava kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA.

Dosadašnji potezi Washingtona nisu drugo do "budalasti trik smišljen da zadrži DPRK u dijalogu kako bi to iskoristio za političku situaciju i izbore u SAD-u", rekao je Ri Thae Song upotrijebivši službeno ime Sjeverne Koreje DPRK (Demokratska Narodna Repubika Koreja).

Stručnjaci i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse kao i pokuse s projektilima dugog dometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori su stali nakon neuspješnog samita između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong una u veljači u Vijetnamu.

Dvije strane nisu se mogle složiti o sljedećem koraku prema ublažavanju napetosti i Sjeverna Koreja je otad ispalila više projektila kratkog dometa u more.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Više s weba

Pročitajte još

Image
PREDSJEDNIK U EGIPTU

Milanović sa suprugom obišao hrvatsko memorijalno groblje u El Shattu

Više s weba