Play logo
NEGDJE VIŠE OD 5 EURA

Slovenci upozoravaju na bankomate u Hrvatskoj: 'Potrošit ćete više novaca nego što ste mislili'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Oni Slovenci kojima banka izdavateljica kartice pripada nekoj od grupacija koje posluju i u Hrvatskoj, primjerice komitenti UniCredit grupe, Inese Sanpaolo - neće morati platiti proviziju

9.6.2023. u 12:56/ Danas.hr
Play logo

U slovenskim medijima krenulo se pisati o ljetovanju na Hrvatskoj obali, ali s upozorenjem na tzv. prijevare, odnosno da će potrošiti više novaca nego što su mislili.

"Potrošačima se savjetuje da provjere tečajeve i usporede ih na licu mjesta, vodeći računa o mogućim provizijama", piše Žurnal 24.

Play logo

Turistička sezona je krenula, a Slovenci svoj odmor vole provoditi u Hrvatskoj, ali tamošnji mediji govore da Hrvatska ima neke od najviših naknada za podizanje novca na bankomatima, posebno kada su u pitanju stranci.

Image
skupa kešovina

Jedna banka drastično diže naknade za dizanje gotovine na 'tuđim' bankomatima, znamo što spremaju i druge

Image
skupa kešovina

Jedna banka drastično diže naknade za dizanje gotovine na 'tuđim' bankomatima, znamo što spremaju i druge

"Primjećujemo probleme s podizanjem bankomata, posebno u Hrvatskoj, gdje su česte dodatne naknade, često u iznosu od oko četiri eura. Bankomat ih mora upozoriti na to, mogu zaustaviti podizanje i pronaći drugi bankomat koji naplaćuje proviziju. To zna biti u turističkim područjima veliki problem, jer prema našim informacijama i bankomati koji su u vlasništvu banaka naplaćuju dodatne naknade", navode.

Iz Saveza potrošača Slovenije dodaju da potrošači uvijek moraju isplate i plaćanja izvan područja obavljati bez konverzije ili u lokalnoj valuti. Tako se koristi tečaj njihove banke, a ne često nepovoljniji tečaj vlasnika bankomata.

Play logo

Zagrebačka i Addiko banka tako za podizanje novca karticama izdanima izvan Hrvatske naplaćuju naknadu od 5,31 euro, u PBZ-u to iznosi 4,78 eura, a u Hrvatskoj poštanskoj banci 5 eura, piše Jutarnji list.

Oni Slovenci kojima banka izdavateljica kartice pripada nekoj od grupacija koje posluju i u Hrvatskoj, primjerice komitenti UniCredit grupe, Inese Sanpaolo - neće morati platiti proviziju.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAJVEĆA IKAD

Brazilska mornarica zaplijenila rekordnih 3,6 tona kokaina: Objavili kako je izgledala akcija

Play logo

Više s weba