OGLAS

HRVOJE ŠNAJDER

Srbija proglasila hrvatskog diplomata 'personom non grata': Grubo je izašao iz okvira'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomata u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske i dobrosusjedskoj suradnji

20.11.2023. u 22:23/ Danas.hr

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije priopćilo je da je 20. studenog 2023. godine donijelo odluku da, u skladu s člankom 9. Bečke konvencije, koja regulira diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, personom non grata, javlja Index.

Tijekom profesionalnog angažiranja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.


Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti", objavilo je srpsko ministarstvo koje vodi Ivica Dačić.

POGLEDAJTE VIDEO: Dubrovački aerodrom od sad nosi ime Ruđera Boškovića. Župan: 'On nije Srbin, a imenovanje je naša stvar'


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
BOŽIĆ STIGAO RANIJE

Životinje u londonskom zoološkom vrtu uživaju u božićnom veselju: Dobile adventske kalendare s poslasticama


Više s weba