čeka se dnk analiza

Stefanović: 'Dio oružja ispred Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH'

Image

Nebojša Stefanović

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Istragom je do sada utvrđeno da ručni bacač zolja potječe s ratišta iz Hrvatske, dok su dvije od četiri nađene bombe s ratišta iz BiH

30.10.2016. u 20:47/ Hina

Dio oružja pronađenog nedaleko od obiteljske kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH, izjavio je u nedjelju navečer ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, a prenose beogradski elektronički mediji.

Image
nekome se zamjerio?

Oglasio se i Aleksandar Vučić: 'Nemam nijedan dokaz da me je netko htio ubiti'

Image
nekome se zamjerio?

Oglasio se i Aleksandar Vučić: 'Nemam nijedan dokaz da me je netko htio ubiti'

Istragom je do sada utvrđeno da ručni bacač zolja potječe s ratišta iz Hrvatske, dok su dvije od četiri nađene bombe s ratišta iz BiH, s područja Sarajeva, rekao je Stefanović naglasivši da još nije poznato kako i kada je to oružje dospjelo u Beograd i otkud na terenu pored obiteljske kuće srbijanskog premijera.

"Kasnije večeras čekamo rezultate DNK analize i da se utvrdi može li se ta osoba usporediti s nekom iz naše baze podataka", kazao je ministar.

On je ocijeno da incident s otkrivenim oružjem "nije stvar osobnog fizičkog osiguranja premijera Vučića", za koje drži da je "izvrsno", već tvrdi da je to pitanje rada "obavještajne i kontraobavještajne zaštite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić situaciju je ocijenio "ozbiljnom", sugerirajući da incident s otkrivenim oružjem "zahtijeva odgovore službi sigurnosti". 

Nikolić je novinarima rekao da je "zakazalo dubinsko osiguranje premijera".

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

"Tu je netko zakazao i to treba otvoreno reći", istaknuo je Nikolić dodajući da ako se tako nešto može dogoditi da je onda "očigledno da mnogi ljudi ne rade svoj posao".

U blizini obiteljske kuće premijera Vučića u naselju Jajinci kod Beograda u subotu poslijepodne otkriven je arsenal oružja - raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, streljivo za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina beogradskih medija objavila je u nedjelju na naslovnim stranicama naslove koi impliciraju mogućni pokušaj atentata na predsjednika Vlade Aleksandra Vučića. Međutim, Vučić je izjavio u nedjelju na tiskovnoj konferenciji da "nije bilo pokušaja atentata".

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROCURILA SNIMKA

VIDEO Upao u veleposlanstvo i počeo pucati iz kalašnjikova. Mislio da mu je tamo žena?

Više s weba