DANAS IZ ZAMBIJE

Što čeka Hrvate u Zambiji nakon puštanja na slobodu? Nisu skroz slobodni, propao im i stan

23.1.2023. u 16:49/ RTL Danas

U sudnici su hrvatska četiri para sjedila u prve dvije klupe, a prostorijom su se slobodno kretali i drugi osumnjičenici u drugim kaznenim djelima

Osmero Hrvata koje se sumnjiči za pokušaj trgovanja ljudima pušteno je iz pritvora u Zambiji, izvijestila je Ivana Ivanda Rožić u RTL-u Danas u 16:30 sati koja se tamo nalazi sa snimateljem Ivanom Borojevićem.

Otkrila je potom što ih čeka. Govori tako da puštanje na slobodu ne znači da su slobodni, ne mogu naime napustiti Ndolu, Zambiju, a svaka dva dva tjedna moraju se javiti u policiju. Također, moraju prisustvovati svim sudskim raspravama, javiti se na svaki poziv jer za njih je jamčilo 16 Zambijaca čije je ispitivanje trajalo, govori.

Što se tiče njihovog idućeg smještaja jer od prosinca su bili u pritvoru, kaže da je prvo za njih iznajmljen stan, ali je polog propao jer se sve odužilo pa se trenutno traži nova lokacija.

Što se tiče samog suđenja, ono je tijekom dana odgođeno, a održat će se 6. i 10. veljače. U sudnici su, govori Ivanda Rožić, četiri hrvatska para sjedila u prve dvije klupe, vrata su bila cijelo vrijeme otvorena, a u samoj sudnici nalazili su se osumnjičenici u drugim zločinima pa je cijelo vrijeme u prostoriji bilo poprilično živo. Ljudi su slobodno ulazili/izlazili, ležerno šetali, što je potpuno drugačije nego se to odvija u sudu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NIJE IM SE SVIDJELO

Kijev kritizira Milanovića zbog izjave da Krim nikad više neće biti Ukrajina: 'To je neprihvatljivo'

Više s weba