rješavaju problem

Strava u New Yorku! Stotine žrtava covida više od godinu dana stoje u kamionima hladnjačama

Image
Foto: AP Images

Većina tijela mogla bi završiti na otoku Hart, nedaleko od Bronxa, gdje je grad sahranjivao siromašne i neznane osobe

10.5.2021. u 10:45/ RTL Vijesti

New York je bio središte pandemije koronavirusa prošlog proljeća, a zbog velikog broja preminulih, tijela žrtava pohranjivala su se u kamionima hladnjačama. Više od godinu dana kasnije, stotine tijela i dalje su u tim improviziranim mrtvačnicama na molu 39. ulice u Sunset Parku.

U izvještaju zdravstvenom odboru gradskog vijeća od prošlog tjedna navodi se da se posmrtni ostaci 750 žrtava covida još uvijek čuvaju u kamionima, piše Washington Post.

Dužnosnici su kazali kako će pokušati smanjiti taj broj. Većina tijela mogla bi završiti na otoku Hart, nedaleko od Bronxa, gdje je grad sahranjivao siromašne i neznane osobe više od sto godina.

„Nastavit ćemo suradnju s obiteljima. Čim nam obitelj kaže da žele da njihova voljena osoba bude premještena na otok Hart, radimo to vrlo brzo“, kazala je Dina Maniotis iz ureda za patologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otoku Hart pokopano je milijun ljudi i to je najveća masovna grobnica u SAD-u. Prošle godine tamo je sahranjeno 2334 osoba više nego godinu ranije što se pripisuje epidemiji koronavirusa.

U ožujku i travnju prošle godine New York je bio među najteže pogođenim područjima epidemijom koronavirusa na svijetu. Ured za patologiju opremljen je za 20 slučajeva dnevno, a imali su ih čak 200. Preminuli su se stoga stavljali u kamione hladnjače kako bi obitelji dobile na vremenu da pokopaju u miru svoje voljene. U najgorim danima pandemije, bili su parkirani ispred bolnica. Nažalost, do danas za mnoge od žrtava covida nitko nije pitao. 

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Više s weba

Pročitajte još

Image
ujedinjena desnica

Desničari 'jurišaju' na Europski parlament: Grade jedinstveni blok, mogli bi dobiti čak petinu mandata

Više s weba