DVADESET MINUTA RAZMAKA

Strava u Švicarskoj: Dva vlaka iskliznula s tračnica, više putnika je ozlijeđeno

Image
Foto: Profimedia

Policija nije mogla objasniti uzroke izlijetanja vlakova sjeverno od glavnoga grada Švicarske. Olujni vjetrovi puhali su u petak Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija RBS. U prvom izlijetanju 'stražnji dio vlaka prevrnuo se na desnu stranu', objasnila je glasnogovornica policije

31.3.2023. u 21:19/ Hina

Dva regionalna vlaka iskliznula su s tračnica u petak na sjeverozapadu Švicarske i više je putnika ozlijeđeno u dva zasebna incidenta na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara jedan od drugog i u razmaku od dvadesetak minuta, objavila je policija kantona Bern.

Prvi vlak izletio je u 16:30 sati na pruzi između mjesta Lüscherz i Bienne, a drugi nekih dvadesetak minuta poslije u blizini mjesta Büren zum Hof, rekla je glasnogovornica policije Flurina Schenk.

Interventne službe - policija, Hitna pomoć i vatrogasci radile su još na mjestu nesreća u petak navečer.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

U oba iskliznuća "ima ozlijeđenih", rekla je glasnogovornica.

Policija nije mogla objasniti uzroke izlijetanja vlakova sjeverno od glavnoga grada Švicarske.

Olujni vjetrovi puhali su u petak Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija RBS (Regionalverkehr Berne-Soleure).

U prvom izlijetanju "stražnji dio vlaka prevrnuo se na desnu stranu", objasnila je glasnogovornica policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Nesreća se dogodila na liniji koja prati jezero Bienne (ili Biel), a linijom upravlja kompanija Aare Seeland mobil (Asm).

Depresija na jugu Engleske u petak izazvala je silovite vjetrove u dijelu Europe, među kojima je i Švicarska, naglašava MétéoSuisse.

Najsnažniji udari vjetra općenito su praćeni obilnim pljuskovima i olujama. MétéoSuisse upozorio je tijekom prijepodneva na mogućnost vjetrova jačine od 80 do 110 km na sat u nizinskim, odnosno od 100 do 140 km na sat u planinskim predjelima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
suđenje u zambiji

VIDEO Danas sutkinja odlučuje hoće li Hrvati na slobodu. Pogledajte njihov dolazak na sud

Više s weba