CRNA GORA

Šuga u popularnoj trgovini? Kupci tvrde da su dobili osip po tijelu nakon što su isprobali odjeću

Image
Foto: Shutterstock

Sanitarna inspekcija je odmah upućena na teren, a Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da nema prijavljenih slučajeva šuge koji bi ukazali da postoji povezanost s podgoričkim butikom

15.3.2023. u 13:29/ Danas.hr

Nakon što su građani prijavili da sumnjaju da su dobili osip po trbuhu i na leđima nakon nošenja odjeće iz poznatog trgovačkog lanca Zara u Podgorici, u tu je prodavaonicu poslana sanitarna inspekcija, potvrdila je to direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

No, danas je iz Uprave za inspekcijske poslove priopćeno kako je Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio da nema prijavljenih slučajeva šuge koji bi ukazali da postoji povezanost s podgoričkim butikom, piše pobjeda.me.

Image
upozorenje doktora

Na sisačkom području povećana pojava svraba, kožne bolesti poznate i kao šuga

Image
upozorenje doktora

Na sisačkom području povećana pojava svraba, kožne bolesti poznate i kao šuga

U priopćenju se navodi da su, 10. ožujka primili jednu anonimnu prijavu od osobe koja je čula glasine da se navedeno oboljenje pojavilo u jednom podgoričkom butiku.

"Odmah po prijemu inicijative zdravstveno-sanitarna inspekcija je kontaktirala Institut za javno zdravlje od kojih je dobila informaciju da je na nivou Crne Gore, Centru za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti u periodu od 13. veljače do 13. ožujka 2023. godine prijavljeno osam slučajeva šuge, pri čemu su u Podgorici registrirana tri slučaja, a posljednji 1. ožujka 2023. U istom periodu prošle godine, u Crnoj Gori je registrirano 26 slučajeva, dok je u Podgorici registrirano pet slučajeva", priopćeno je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
UBIJENO 461 CIVILA

Prije točno godinu dana svijet se užasnuo nad prizorima iz Buče: Trupla su ležala po cesti, bilo je i mrtve djece

Više s weba