kraj jedne ere

Susret čelnika dviju Koreja donio pomak: Južna s granice počinje uklanjati propagandne zvučnike

Image
Foto: AP Images

Južna Koreja je već ranije prošloga tjedna prestala emitirati poruke protiv Sjeverne Koreje putem sustava razglasa koji je postavljen duž granice

30.4.2018. u 17:25/ Hina

Južna Koreja, nakon pozitivnog summita sa Sjevernom Korejom prošloga tjedna, najavila je da u utorak planira početi uklanjati sustav razglasa koji je koristila za emitiranje svoje propagande duž granice. Radovi na uklanjanju bi trebali početi u utorak, najavilo je ministarstvo obrane, što bi trebalo dodatno ublažiti napetosti. Južna Koreja je već ranije prošloga tjedna prestala emitirati poruke protiv Sjeverne Koreje.

Seul je moćne zvučnike za slanje poruka preko granice počeo koristiti 1963. godine, po novinskoj agenciji Yonhap. Seul je u siječnju 2016. nakon nuklearnog testa Sjeverne Koreje prekinuo privremenu stanku u emitiranju. Tada je južnokorejska predsjednica Park Geun Hye ocijenila da su pop glazba i političke poruke učinkovito sredstvo psihološkog rata.

Izvješća su tada govorila da je sustav razglasa postavljen na oko 11 točaka duž 240 kilometara granične zone između Koreja. Južnokorejski mediji izvijestili su i da je Sjeverna Koreja smanjila propagandu na granici nakon prošlotjednog summita.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Anonimni dobročinitelj

"Čudesna torba" sa 100.000 eura našla se na vratima jednog njemačkog hospicija

Više s weba