vrijeđao vjeroispovijest?

Svećenik održao misu u moru, s luftićem kao oltarom. Sada je pod istragom lokalnih vlasti

Image
Foto: Twitter

Nakon što su fotografije ovog tjedna postale viralne, reagirala je lokalna katolička nadbiskupija

29.7.2022. u 8:45/ L. B.

Stanovnici talijanskoj gradića Crotonea nedavno su bili svjedoci vrlo neobičnog misnog slavlja, zbog kojeg je mladi svećenik dospio pod istragu talijanskih vlasti.

Mattia Bernasconi (36) iz milanske nadbiskupije planirao je održati nedjeljnu ceremoniju među drvećem uz plažu u Crotoneu, u južnoj Italiji, nakon što je pomagao u cjelotjednom ljetnom kampu za srednjoškolce koji je organizirala antimafijaška organizacija Libera.

Međutim, budući da nije uspio pronaći hlad od velike vrućine, Bernasconi je rekao da je obližnja obitelj ponudila korištenje madraca na napuhavanje te je s njime otišao u vodu. 'Luftić' mu je poslužio kao oltar, a sudionici mise, kao i on sam, bili su u kupaćim kostimima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su fotografije ovog tjedna postale viralne, lokalna katolička nadbiskupija pozvala je na "liturgijsku pristojnost i poštovanje".

"U nekim posebnim slučajevima, tijekom duhovnih vježbi, školskih kampova, na mjestima za odmor, moguće je slaviti misu izvan crkve", stoji u priopćenju nadbiskupije Crotone-Santa Severina.

Upravo se čita

Image
'MAHAO ORUŽJEM'

U bombaškom napadu na policijsku stanicu u Indoneziji ranjene 3 osobe

"Ali uvijek je potrebno uspostaviti kontakt s crkvenim poglavarima tamo gdje se netko nalazi, kako bi jedni druge posavjetovali o najprikladnijem načinu obavljanja takvog euharistijskog slavlja", dodali su.

U intervjuu za talijanske nacionalne novine la Repubblica, Giuseppe Capoccia, glavni tužitelj grada Crotonea, rekao je da je svećenik pod istragom zbog "vrijeđanja vjerske ispovijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MELANIE IVANČEVIĆ

Svećenica u minici: Evangelistička pastorica izazvala burne reakcije, a nije prekršila nijedno pravilo

Image
MELANIE IVANČEVIĆ

Svećenica u minici: Evangelistička pastorica izazvala burne reakcije, a nije prekršila nijedno pravilo

Bernasconi je branio svoje postupke te se ispričao zbog bilo kakve uvrede, rekavši da je njegovo ponašanje "možda nepromišljeno" i dodajući da to više neće učiniti, prenosi The Guardian.

"Apsolutno mi nije bila namjera trivijalizirati euharistiju. To je jednostavno bila misa na kraju radnog tjedna", rekao je.

"Ali simboli su jaki, to je istina, i govore, ponekad na drugačiji način nego što bismo željeli. Bilo je naivno od mene što im nisam dao dužnu težinu". poručio je mladi svećenik.

Više s weba

Pročitajte još

Image
vožnja iz pakla

Četiri osobe teško su ozlijeđene u direktnom sudaru dvaju vlakova smrti, park zatvoren do daljnjeg!

Više s weba