SPORNI PRILOG

Thompson izazvao kaos na slovenskoj televiziji: urednik zbog pjevača dobio otkaz?

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Programsko vijeće RTV Slovenija zaključio je da je autor priloga o Thompsonu kršio načela nepristranosti, vjerodostojnosti, odgovornosti i pravednosti.

31.5.2017. u 16:22/ Vijesti.hr

Igor Pirkovič, urednik emisije "Tednik" na slovenskoj nacionalnoj televiziji maknut je s te navodno s te pozicije jer je u svojoj emisiji emitirao prilog o Marku Perkoviću Thompsonu s namjerom da pjevač objasni optužbe koje su se u slovenskim medijima pojavile na njegov račun, a sve vezano uz otkazivanje Thompsonovog koncerta u Mariboru.

Kako pišu Slovenske novicePirkovič je tom prilikom "Thompsona predstavio nekritično i jednostrano kao velikog domoljuba". Novinari i uredništvo Tednika distanicrali su se od cijele priče i odgovornost prebacili isključivo na Pirkoviča.

"U javnosti, ali i na sjednici Programskog vijeća RTV Slovenija odgovornost se stavlja na teret cijeloj redakciji Tednika, naglašavamo kako prilog isključivo autorsko djelo urednika Tednika, Igora Pirkoviča. Pri izradi istoga niej sudjelovao nitko drugi iz uredništva", piše u izjavi novinara spomenute emisije.

Programsko vijeće RTV Slovenija zaključio je da je autor priloga o Thompsonu kršio načela nepristranosti, vjerodostojnosti, odgovornosti i pravednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedrt Jež Furlan, članica programskog Vijeća. tako je izjavila: "S novinarskog stajališta bio je to neprofesionalan prilog. Njegov autor je za mišljenje mogao pitati bar nekog hrvatskog novinara koji je upoznat s problematikom. Da ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativiziranju ustaškog pozdrava Za dom spremni", pišu Slovenske novice

Više s weba

Pročitajte još

Image
reforme zbog ebole

WHO osniva Fond za hitne slučajeve, za početak 100 milijuna dolara sredstava

Više s weba