nikad bliže padu

Trese se fotelja Borisa Johnsona, napustila ga i dva ključna ministra: 'Nitko ga više ne može trpjeti'

6.7.2022. u 21:30/ Maja Oštro Flis

Za premijerom se niže skandal za skandalom...

Jedan je ostavku dao u pismu, drugi putem Twittera - Boris Johnson u samo je 10 minuta ostao bez dva ključna ministra - financija i zdravstva.

"Ušao sam u politiku da nešto napravim, a ne da postanem netko. U jednu ruku je to teško, ali u drugu zapravo i ne", rekao je bivši ministar zdravstva, Sajid Javid.

Bio je to tek početak vala ostavki - u jednom danu palo ih 30 - ministri, pomoćnici, suradnici u kabinetima. Za Borisa Johnsona imaju jasnu poruku - game over. I traže hitnu ostavku.

"Njega će se morati istjerati ili izvuci iz parlamenta, Boris Johnson ostavku neće dati nikada. To je čovjek koji ima obraz kao džon", rekao je profesor s fakulteta političkih znanosti, Zoran Kurelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čašu je prelio i doslovno - Chris Pincher, član parlamenta - koji je pijan napao dvojicu muškaraca. Jonhson je za to znao, ali i sve ignorirao. Danas se posuo pepelom.

"Bila je to greška, i ispričavam se zbog toga. Ispričavam se svima na koje je to teško utjecalo. Samo želim razjasniti da u ovoj vladi nema mjesta za ikoga tko je predator ili tko zlorabi svoju poziciju moći", poručio je Johnson.

Upravo se čita

Image
gasilo ga 80 vatrogasaca

Planula sušilica rublja. Majka i sedmero djece ugušili se u požaru u Francuskoj

Image
IZGUBIO AUTORITET?

Epilog COVID zabava Borisa Johnsona. Stranka mu izglasava povjerenje, trese se premijerska stolica

Image
IZGUBIO AUTORITET?

Epilog COVID zabava Borisa Johnsona. Stranka mu izglasava povjerenje, trese se premijerska stolica

S broda koji očito tone - ne misli pobjeći. Već duže je u problemima. Jedva je preživio glasanje o smjeni. I dalje ga se proziva zbog zabave u uredu - dok je cijela zemlja bila u lockdownu.

"Ali očigledno je toliko besraman, taj čovjek je spreman lagat, bio je na partiju usred korone, a rekao da nije, zlostavljača je promovirao, a lagao o tome. On se potpuno popeo na vrat vlastitoj stranci. Stranka vise nije sigurna da ga može trpjeti", kazao je Kurelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni stavovi oko Brexita, jedine slamke spasa za Johnsona - ovaj put mu neće pomoći. Britanska vlada nikad bliže padu - a o povjerenju Johnsonu bi se moglo glasati već večeras.

Više s weba

Pročitajte još

Image
TLO NE MIRUJE

Dva nova potresa u Turskoj: Jedan 5,0, a drugi 5,1 prema Richteru

Više s weba