Studenti i kriza

Trudeau najavljuje novi fond za pomoć studentima u iznosu od devet milijardi dolara

Image
Foto: AP Images

Studenti koje zadovolje kriterije dobiti će 1250 dolara mjesečno kroz četiri mjeseca

24.4.2020. u 7:16/ Vijesti.hr

Kanadski premijer Justin Trudeau s najavio novi fond financijske pomoći u vrijednosti od 9 milijardi dolara pod nazivom Canada Emergency Student Benefit usmjeren prema studentima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa.

Cilj je pomoći diplomiranim studentima u Kanadi kako bi se što prije ušli u radne odnose, onima koji su još u procesu studiranja te onima koji planiraju studij započeti u rujnu 2020. godine, piše Huffington Post.

"Ove mjere će vam pomoći kroz teško razdoblje, kako bi mogli graditi karijeru i budućnost kakvoj ste se veselili", izjavio je Trudeau.

U jučerašnjem obraćanju naciji, Trudeau je priznao kako mnogi studenti nisu kvalificirani za dobivanje pomoći iz fonda Canada Emergency Response Benefit (CERB).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadska udruga studenata je pohvalila prijedlog.

"Ovakav paket pomoći je ključan za zaštitu svi kanadskih studenata i nedavno diplomiranih studenata dok traje pandemija", rekao je predsjednik udruge Adam Brown.

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

Odluka još nije službena, no Trudeau je poručio da njegova vlada radi sa oporbom na ubrzanju procesa i pokretanju programa.

Studenti koje zadovolje kriterije dobiti će 1250 dolara mjesečno kroz četiri mjeseca, dok će iznos za studente sa invaliditetom biti 1750 dolara mjesečno, piše Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
poginulo sedam osoba

Islamska država preuzela odgovornost: guverner pokrajine Aden ubijen u bombaškom napadu

Više s weba