Susret u Bijeloj kući

Trump o Orbanu: 'Očito je pomalo kontroverzan poput mene, ali nije važno'

Image

Trump, Orban, susret, Bijela kuća

Foto: AP Images

U rujnu je Orban istaknuo da je Donald Trump 'ikona' suverenističkog pokreta

14.5.2019. u 6:56/ Hina

Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je u ponedjeljak djelovanje mađarskog premijera Viktora Orbana kojeg je primio u Bijeloj kući mađarskog konzervativnog čelnika pohvalivši njegove napore u borbi protiv ilegalne imigracije. 

"Dobro ste obavili posao i zajamčili sigurnost vaše zemlje", rekao je američki predsjednik na početku susreta u Ovalnom uredu.

"To je tvrdi, ali čovjek kojeg poštuju" svuda u Europi, dodao je. Orban je poznat po svojim euroskeptičnim stajalištima i kritici "liberalnih" demokracija 

Trump je dodao da je Viktor Orban "očito pomalo kontroverzan poput mene, ali nije važno" i zatim se usredotočio na njihovo zajedničko stajalište, borbu protiv ilegalne imigracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinili ste dobru stvar u vezi imigracije, mnogi to misle", jamčio mu je Trump i dodao da su "strašni" problemi s kojima je Europa suočena nastali zbog drugačijih izbora od onoga mađarskog šefa vlade, u aluziji na njemačku kancelarku Angelu Merkel koja je otvorila granice migrantima 2015. godine. 

Ovaj susret s američkim predsjednikom koji često kritizira Europsku uniju, prilika je za Orbana manje od dva tjedna prije europskih izbora na kojima se očekuje proboj suverenista i populista.

Upravo se čita

Image
suradnici na bijelom

Antwerpen hit luka za kokain: Belgija kao da i jest bila na njemu, a Hrvatska na normabelu

U rujnu je Orban istaknuo da je Donald Trump, nakon govora protiv globalizacije na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, "ikona" suverenističkog pokreta.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ČOVJEK SA SRCEM SVINJE

Biste li nastavili jesti rođake svog donora - svinje? 'Imamo infarkte jer se prejedamo svinjetinom, a sad ih genetski mijenjamo da bi im uzeli srce'

Više s weba