akcija u podgorici

U Crnoj Gori uhićeno više ljudi zbog sumnje da su špijunirali za Ruse. U tijeku pretresi stanova

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Jedna od uhićenih osoba je više od deset godina radila za rusku službu

29.9.2022. u 11:45/ RTL Vijesti

Više državljana Crne Gore uhićeno je u Podgorici zbog sumnje da su radili za rusku obavještajnu službu, pišu crnogorske Vijesti.

Naime, akciju je vodila Agencija za nacionalnu sigurnost, u čijoj je nadležnosti to kazneno djelo. Akcija je pokrenuta po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva.

Jedna od uhićenih osoba je više od deset godina radila za rusku službu te je dio šire grupe čiji su članovi poznati Agenciji. Tu se navodno radi o službeniku državne administracije. Isti izvor navodi da je današnja akcije tek početak aktivnosti koje će otkriti suradnike stranih obavještajnih službi u Crnoj Gori. Iz Agencije za nacionalnu sigurnost nisu odgovorili je li istina da je uhićeno više osoba zbog sumnje za špijunažu.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na više lokacija u Podgorici tijekom kojih su pronađeni predmeti važni za istragu. Drugi sugovornik Vijesti kaže da je ova akcija dio međunarodne te da među uhićenima ima i ruskih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
lažan identitet

Ruski špijun pokušao dobiti pripravništvo u Haagu? Bivši profesor: 'Napisao sam mu dobru preporuku. Mrzim ga'

Image
lažan identitet

Ruski špijun pokušao dobiti pripravništvo u Haagu? Bivši profesor: 'Napisao sam mu dobru preporuku. Mrzim ga'

"Policija vrši pretres stanova i drugih prostorija više građana zbog osnovane sumnje da su počinjena kaznena djela stvaranja kriminalne organizacije i špijunaže. Za sada nitko nije lišen slobode", rekao je specijalni tužitelj Vukas Radonjić, ujedno glasnogovornik Specijalnog državnog tužiteljstva.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pentagon objavio snimke

Bivši senator nije iznenađen snimkama NLO-a: 'Američki narod zaslužuje biti informiran'

Više s weba