Pao još jedan

U Francuskoj uhićen ubojica povezan s talijanskom mafijom. 16 godina bio u bijegu

Image
Foto: Interpol via AP

Povezan je s 'Ndranghetom, najmoćnijom talijanskom mafijaškom organizacijom. Posljednje tri godine, 63-godišnjak je radio kao pizza majstor u Saint-Etienneu gdje je živio od 2014. godine. Tražili su ga zbog dva ubojstva iz 2006. godine te ga se tereti za pokušaj ubojstva

2.2.2023. u 18:12/ Danas.hr

Policija u jugoistočnoj Francuskoj uhitila je osuđenog ubojicu Edgarda Greca koji je 16 godina bio u bijegu, priopćili su u četvrtak talijanska policija i Interpol, prenosi The Washingotn Post.

Povezan je s 'Ndranghetom, najmoćnijom talijanskom mafijaškom organizacijom. Kako je izvijestila talijanska novinska agencija ANSA, 63-godišnjak je posljednje tri godine radio kao pizza majstor u Saint-Etienneu gdje je živio od 2014. godine.

Interpol je priopćio da je francuska policija uz pomoć talijanskih kolega uhitila Greca u Saint-Etienneu. Tražili su ga zbog dva ubojstva iz 2006. godine te ga se tereti za pokušaj ubojstva.

Image
S INTERPOLOVE TJERALICE

U centru Zagreba uhićen nekadašnji suradnik narkobosa: Zovu ga 'Ken', a Argentina ga traži zbog kokaina

Image
S INTERPOLOVE TJERALICE

U centru Zagreba uhićen nekadašnji suradnik narkobosa: Zovu ga 'Ken', a Argentina ga traži zbog kokaina

Dvojica braće nasmrt su pretučena 2006. metalnom šipkom u ribarnici u Kalabriji, priopćile su talijanske vlasti. Interpol je rekao da su ubojstva "dio mafijskaškog rata koji je obilježio rane 1990-e u Italiji".

"Bez obzira koliko se bjegunci trudili uvući se u miran život u inozemstvu, oni ne mogu zauvijek izbjegavati pravdu", zaključio je šef Interpola Jurgen Stock.

Mafijaši iz 'Ndranghete posljednjih su godina uhićeni diljem Europe pa čak i u Brazilu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODRŽALA GOVOR

Kolinda iznenadila na summitu o ratnim zločinima u Kijevu. Za RTL poručila: 'Ujedinjeni smo za pravdu'

Više s weba