38 OSUMNJIČENIH

U Hrvatskoj uhićena dvojica povezana s kokainom iz Kolumbije vrijednim gotovo 2 milijarde kuna

Image

policija/ilustracija

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ukupno je 38 osumnjičenika, a u Hrvatskoj kako se neslužbeno doznaje njih dvoje

8.6.2022. u 8:59/ RTL Vijesti

Dvije osobe uhićene su na području Zagreba u sklopu opsežne međunarodne akcije suzbijanja trgovine kokainom usmjerene protiv kolumbijske paravojske Gaitanističkih samoobrambenih snaga Kolumbije, poznatih i kao Zaljevski klan, piše Jutarnji list.

Riječ je o trenutno najvećem kolumbijskom narkokartelu, a u posljednjih nekoliko dana akcija je pokrenuta na području Kolumbije, Italije, Nizozemske, Slovenije, Bugarske i Hrvatske. Najveći dio droge zaplijenjen je u Italiji, državi čija je policija bila nositelj ove akcije. Također, u akciji je sudjelovalo i Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a.

Talijanska policija je u proteklih godinu dana u 19 zasebnih slučajeva zaplijenila 4,3 tone kokaina koji se povezuju sa Zaljevskim klanom, a njegova vrijednost procjenjuje se na oko 250 milijuna eura (oko 1,9 milijardi kuna).

Image
sudjelovali u utaji poreza

Splićanin organizirao šverc kokaina u Veliku Britaniju? U zatvoru je, osumnjičena još dvojica

Image
sudjelovali u utaji poreza

Splićanin organizirao šverc kokaina u Veliku Britaniju? U zatvoru je, osumnjičena još dvojica

Ondje su i obavljena uhićenja, a onda su na temelju Europskih uhidbenih naloga, nacionalne policije koje su sudjelovale u akciji i uhićivale osumnjičenike na teritorijima svojih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je 38 osumnjičenika, a u Hrvatskoj kako neslužbeno doznaje Jutarnji list njih dvoje. Jedan od njih je hrvatski državljanin (42) uhićen na području Dubrave u Zagrebu, a drugi je državljanin Srbije koji je neko vrijeme živio u Hrvatskoj.

Hrvat je, usto, bio optužen kao član zločinačke grupe koja je od 2005. do 2009. godine iz Perua u Hrvatsku prokrijumčarila 38 kilograma kokaina.

Upravo se čita

Image
SJETILI SU SE

Senegalski navijači koreografijom zbunili svijet: Razlog performansa dirnuo je mnoge

Iz hrvatske policije su za Jutarnji list potvrdili kako su njihovi kriminalisti sudjelovali u ovoj velikoj međunarodnoj akciji no nisu željeli iznositi nikakve detalje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POD NADZOROM UN-a

Nastavljena evakuacija iz Alepa: posljednju fazu operacije narušavaju mnoge poteškoće

Više s weba