LJUDI SPAVALI NA OTVORENOM

U Italiji tijekom noći zabilježeno stotinjak manjih potresa, trešnja tla mogla bi trajati mjesecima

Image
Foto: AP

Nakon dva snažna potresa u srijedu navečer, Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju zabilježio je više od stotinjak novih potresa od kojih 11 jačine između 3 i 3,5 stupnja

28.10.2016. u 12:14/ Hina

Zemlja se nastavila tresti u središnjem dijelu Italije gdje je zabilježeno više od stotinjak manjih potresa u noći sa četvrtka na petak gdje se na stotine stradalih odlučilo spavati na obali Jadranskog mora.

Image
besana noć

Talijanski ministar unutarnjih poslova: 'Ovakav potres bez žrtava ... to je čudo'

Image
besana noć

Talijanski ministar unutarnjih poslova: 'Ovakav potres bez žrtava ... to je čudo'

Nakon dva snažna potresa u srijedu navečer, popraćena s više stotina manjih, Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju zabilježio je više od stotinjak novih potresa, od kojih 11 jačine između 3 i 3,5 stupnja.

Po stručnjacima ta bi trešnja tla mogla trajati tjednima, čak mjesecima.

Stanovnicima čije su se kuće urušile, oštetile ili im je zabranjen pristup jer se nalaze u opasnim zonama civilna zaštita predložila je nekoliko rješenja: financijsku podršku za samostalni premještaj, zbrinjavanje u kolektivnim strukturama na licu mjesta ili hotelima na jadranskoj obali, udaljenoj oko 80 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više od 500 osoba odabralo je tu zadnju opciju koristeći vlastito vozilo ili autobuse civilne zaštite", piše u priopćenju izdanom tijekom noći.

U Ussiti, jednom od naselja napogođenijih potresom u kojemu nije bilo ljudskih žrtava, ali je nastala velika šteta, oko 260 osoba pronašlo je sklonište u lokalnom kampu s bungalovima.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Šef talijanske vlade Matteo Renzi doputovao je u četvrtak u zone pogođene potresom kako bi uvjerio stradale u podršku cijele zemlje.

Više s weba

Pročitajte još

Image
kakve mljekare

Kinezi klonirali 3 superkrave - iz svake se može pomusti 18 tona mlijeka na godinu

Više s weba