nema mira

U naletu vozila na protutenskovsku minu poginulo sedam ukrajinskih vojnika

Image
Foto: AP

Nesreća se dogodila nedaleko od Marijinke, grada pod kontrolom vladinih snaga, koji je prošli tjedan bio poprište krvavih sukoba i gdje su se borbe nastavile u ponedjeljak

8.6.2015. u 21:18/ J.G./Hina

Sedam ukrajinskih vojnika poginulo je u ponedjeljak kada je njihovo vozilo naišlo na protutenkovsku minu na proruskom separatističkom istoku, rekao je za AFP glasnogovornik ukrajinske vojske nazočan u tom sektoru.

"Vozilo u kojemu su bili naši vojnici naišlo je na neprijateljsku protutenkovsku minu u Krasnogorivki (20 km zapadno od Donecka, pobunjeničkog uporišta). Sedam vojnika je poginulo po prvim informacijama", dodao je glasnogovornik Evgen Silkin, dodajući da su separatisti na tom području minirali ceste.

Nesreća se dogodila nedaleko od Marijinke, grada pod kontrolom vladinih snaga, koji je prošli tjedan bio poprište krvavih sukoba i gdje su se borbe nastavile u ponedjeljak.

Ukrajinski ministar obrane Stepan Poltorak rekao je da je ofenziva separatista na Marijinku "prvi put nakon bitke za Debalceve zaprijetila" mirovnom ugovoru potpisanom u veljači u Minsku. Debalceve je strateško čvorište na pola puta između pobunjeničkih prijestolnica Donecka i Luhanska koje su separatisti zauzeli nedugo nakon uspostave primirja predviđenog po tom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Osnivač Wikileaksa

Assange odbija izručenje SAD-u, saslušanje odgođeno do kraja svibnja

Više s weba